Med et bilde tå`n Ivers

Annonse

Kunstneren med det legendariske «Bilde tå`n Ivers».

Med klassiske Trondheimsmotiver og ikke minst det legendariske «Bilde tå`n Ivers» finner vi kunstneren og tegneren Leif Otto Furseth på Nardo Centeret i disse dager. Tradisjonen tro er han på plass både her og andre steder i førjulstiden for å tilby sine verk som havner under mangt et juletre hvert eneste år.

Med godt humør og i munter samtale møter vi Leif Otto på salgsstand i glassbygget ved senteret på Nardo. Her forteller han historier rundt bildene til skuelystne som stopper opp på handleturen. Med motiver fra hele Trondheim tegnet med stødig hånd er det lett å komme i prat med folket som passerer, og folk deler også sine historier som de forbinder med de ulike motivene.

Det er ikke bare kunstneren selv som har historier å fortelle som omhandler steder og hendelser i Trondheim.

Tradisjonsrik kalender

En av de tingene Furseth selger mye av på høsten og i førjulstiden er den tradisjonsrike Trondheims-kalenderen. Denne har han nå produsert i 41 år, og kjenner vi kunstneren rett er det nok ikke den siste heller. Kalenderen består av en samling av velkjente motiver fra byen som han har foreviget gjennom sine tegninger.

Noe han selv anbefaler som et hett gavetips er de flotte julekulene med motiver han selv har tegnet fra byen vår.

Med kalendere, julekuler og motiver både i og uten ramme er Furseth på plass ved Nardo Centeret denne uka.

 

Les også denne – «Fant roen i tegning»

 

Det legendariske «Bilde tå`n Ivers» foreviget med Leif Otto Furseths blyantstrek.