En fascinerende forestilling

Annonse

Søndag er det klart for premiere på juleforestillingen «Ms. Scrooge» ved Lager11 på Sluppen. Et rikt skuespillerensemble bestående av barn, unge og voksne på scenen sammen med den mer erfarne hovedrolleinnehaveren Coby Omvlee formidler sin tolkning av historien som er basert på «Et juleeventyr» av Charles Dickens.

Formidlingsglede

Siden september har ensembelet hatt øvinger for å forberede seg på oppsettingen av «Ms. Scrooge», en kjent og kjær forestilling for mange. Lørdag kveld var det generalprøve på stykket i Blackboxen ved Lager11 , og med stor iver og formidlingsglede ble forestillingen fremført for noen heldige utvalgte. Med en fin lyd og lysproduksjon av Rune Søholt var hele salen tatt i bruk med publikum sittende på flankene med god avstand mellom stolene, og gulvet i midten av salen var en del av scenen. Dette førte til at publikum fikk en opplevelse av nærhet til det som utspilte seg.

 

 

Inkluderende gjeng

Det er et ensemble bestående av folk i ulike aldre med litt forskjellig erfaring og bakgrunn. Noen av de yngre skuespillerne forteller at de har vært med i skoleforestillinger, Musikalfabrikken og lignende. Fellesnevneren ser ut til å være stor glede ved å spille teater.

– Dette er kjempeartig! Det er en veldig inkluderende gjeng, som en ekstra familie egentlig, kunne Andrè fortelle etter generalprøven.

Noen av de forteller at de grugleder seg litt til forestillingene, mens andre gleder seg mest til dette men gruer seg til det er over.

 

 

Endelig foran publikum

– Det føltes nesten som en premiere i dag, det var så mange folk her, sa en av de yngste skuespillerne etter forestillingen.

Siden september har de øvd på stykket som skal fremføres søndag, tirsdag, onsdag og lørdag. Med koronarestriksjoner er det et begrenset antall billetter som er lagt ut til hver forestilling. Etter mange timer med øving er de nå endelig klare for å stå foran publikum i denne førjulstiden. For noen kjentes nervene mer enn hos andre.

– Veldig morsomt, men også litt nervepirrende. Veldig spennende!

Andrè som har litt erfaring fra før var heller ikke helt fri for nerver før generalprøven.

– Kjenner litt på nervene, men det er sånne gode nerver. Og når det er over så vil man bare gjøre det igjen og igjen og igjen!

 

 

Et viktig budskap

Historien som omhandler blant annet grådighet inneholder noen viktige budskap som sannsynligvis ikke kan repeteres for ofte. Skuespillerne tydeliggjør mange av disse budskapene på en aldeles strålende måte. Med flott utstråling og god formidlingsevne aner vi at enkelte av disse talentene vil bli å finne på teaterscener også i fremtiden.

 

Coby Omvlee i hovedrollen som Ms. Scrooge i samspill med Marit Bårdli som gjorde en flott forestilling under generalprøven.