Med den magiske juledrikken

Annonse

Trondheimsbandet Mandarinsaft ga ut «Den magiske juledrikken» i 2012, og siden da har det vært en tradisjon med førjulsturnè på barnehager. I disse dager sprer de glede og god musikk med denne juleforestillingen som har varierte musikalske uttrykk og tar opp temaer som anerkjennelse, inkludering og fokus på å godta annerledeshet.

Mandarinsaft består av duoen Even Moen Jensen og Bendik Ulla. I ti år har de eksistert under dette navnet, og de har gitt ut flere album med musikk for barn som også passer godt for voksne. Vi spurte hvordan året har vært for bandet.

– Året for Mandarinsaft har vært et innholdsrikt og inspirerende år, med plateinnspilling, 10-årsjubileum og mange konserter, over 70 konserter i år og snart 1000 totalt siden oppstarten i 2011.

Dette forteller Bendik før han videre forteller hvordan pandemien har påvirket dem gjennom året som nærmer seg slutten.

– Vi har fått avlysninger, men da har vi jobbet for at disse konsertene skulle gjennomføres på et senere tidspunkt – og det har vi fått til. Det finnes også avlyste konserter i år, som vi har planer om å gjennomføre i 2022. Det er fint! Ellers har vi fått støtte til ulike prosjekter og turneer, noe som er utrolig gøy, og som gjør det mulig for oss å fortsette den gode utviklingen, der vi kan komponere ny musikk, gi ut nye plater og spille mange konserter for barn og familier.

 

(Foto: Geir Valøen)

Tradisjonen tro

Duoen er nå ute på en førjulsturnè i utvalgte barnehager, tradisjonen tro. Slik beskriver de hva dette betyr;

– Førjulsturneen har vært en tradisjon i barnehagene i Trondheim siden plata Mandarinsaft – den magiske juledrikken kom ut i 2012. Barnehagen er et fantastisk sted å spille konserter! Og denne juleforestillingen, som har varierte musikalske uttrykk og tar opp temaer som anerkjennelse, inkludering og fokus på å godta annerledeshet synes vi når godt fram til barnepublikummet. Barna gir utrolig mye tilbake i denne forestillingen, kanskje ekstra mye siden vi vektlegger barnas deltakelse underveis i stykket. Vi håper vi kan bidra med musikkuttrykk som andre innenfor barnemusikken ikke har, og vi håper at barna verdsetter Mandarinsaft-musikken!

De forteller at det morsomste med å spille for barn er møtene før, under og etter konsert. Kommentarene, innlevelsen, engasjementet og at de deler sine perspektiver på livet. Kommunikasjonen med barna er med på å inspirere dem i det videre arbeidet med musikken sin, både i komponeringsfasen og i konsertproduksjonene.

– Og så er jo selvsagt det artigste at vi får lage egen musikk, skrive egne tekster og bidra til å tilføre bredde og originalitet til sjangeren, forteller Bendik.

Album nummer seks

2022 for Mandarinsaft kommer til å handle om utgivelse av ny barneplate, nummer seks i rekken, samt ny konsertproduksjon med den nye musikken.

– I tillegg har vi begge soloplater på gang, disse er også innenfor barnemusikksjangeren. Og så er det selvsagt et mål å holde koken på konsertscener rundt om i Norge, på både små og store plasser, avslutter han med et positivt blikk på det kommende året.

Mandarinsaft består av Even Moen Jenssen og Bendik Ulla. (Foto: Ole A. Ekker)