Bronse under sprint-NM

Annonse

(Foto: Bo Oscar Lilletvedt)

Det var en meget godt fornøyd utøver som erobret bronsemedalje under sprint-NM på Hamar etter sesongbeste både på 500 og 1000-meterdistansen. Ingen tvil for Erik Resell at det å jobbe med detaljene har gitt resultater og positiv utvikling videre på veien for å nå helt til topps.

Den målbevisste og meget dyktige skøyteløperen har ikke ved ren tilfeldighet kommet dit han er i dag. Han er i god form nå, men den største forskjellen fra tidligere konkurranser i år er at han løste løpene bedre teknisk denne helga. Det har blitt jobbet spesifikt med enkelte detaljer i svingene, som han fikk til å gjennomføre i løp nå. Og det ga en vesentlig større fart!

– Jeg har brukt mye tid og mange økter på å justere posisjonen min i svingene. Både på isen og gjennom barmarksøvelser. Jeg har jobbet spesielt mye med å aktivere høyrefoten mer slik at den skyver bedre,  kan Erik fortelle.

Det ble sesongbeste på både 500m og 1000m og hans beste sammenlagte sprintfirkamp med disse tidene; 500m dag 1: 36,39 –  1000m dag 1: 1.11,72 –  500m dag 2: 36,14 –  1000m dag 2: 1.11,59

Med vel fortjent pallplass var smilet også på plass etter helgens sprint-NM på Hamar (Foto: Bo Oscar Lilletvedt)

En god følelse

Resell har fått mange gode og konkrete svar med sin deltakelse under sprint-NM. Det å kjenne at noe man spesifikt har jobbet med gir uttelling gir også en meget god følelse i tillegg til medalje.

– Det er selvsagt en god følelse å få til det man jobber med på trening og få overført det til løp. Da jeg løste de tekniske arbeidsoppgavene bedre, kjente jeg at jeg fikk med meg mer fart ut av svingene. Det er veldig motiverende å se at resultatene blir såpass mye bedre enn tidligere i år når jeg løser den tekniske biten bedre. Da får jeg også brukt mer av fysikken min. 

(Foto: Olav Resell)

Flere raske løp i beina

Selv håper han på mulighet til å gå på rask is i høyden i løpet av sesongen, for målet er selvfølgelig enda raskere tider enn hva han gjorde på Hamar.

– Planen fremover er å videreutvikle de tekniske oppgavene jeg jobber med, og selvsagt å gå flere raske løp. Hvilke stevner jeg skal gå er foreløpig usikkert, da dette er avhengig av diverse uttak, forteller Erik.