Med de beste ønsker

Annonse

Nok ett år går mot slutten, og vi går inn i en høytid som oppleves forskjellig for så mange. Julen forbindes ofte både med glede og sorg, da tiden og livet både gir og tar. 

Mange gleder seg veldig til denne høytiden med god mat, gaver og kvalitetstid med sine kjære, men det finnes også mange som synes denne tiden er ekstra tung. Ved noen bord vil det bli stående en tom stol for første gang, mens ved andre bord har flere kommet til. For noen blir ensomheten litt tyngre å bære i en slik tid.

Gammelt begrep

Ikke siden 1970-tallet har begrepet «dyrtid» blitt brukt på samme måte som det igjen ble tatt i bruk i 2022. Med stadige renteøkninger siden da har dette i aller høyeste grad påvirket privatøkonomien hos folk flest. Dette har også ført til at flere enn noen gang tidligere sliter med å få til noen som helst julefeiring når det er tøft nok å få endene til å møtes i hverdagen.

Og samtidig flytter de rikeste ut av landet fordi det er for dyrt å bo her!

Imponerende frivillig arbeid

En svært viktig, og ikke minst en imponerende innsats legges ned av alle de frivillige som står på både dag og natt for å bidra til de som behøver det aller mest. Og Trondheim har i så måte også markert seg godt internasjonalt det siste året som Europeisk Frivillighetshovedstad 2023. Nardo og omegn Frivilligsentral har spesielt utmerket seg på en svært positiv og aktiv måte, til nytte og glede for mange i vår bydel.

En verden i krig

Russlands invasjon og krigføring i Ukraina har vi måttet observere gjennom hele året som nå går mot slutten, men vi har også i løpet av de siste månedene blitt nødt til å forholde oss til de brutale krigshandlingene som pågår i Gaza. Dette har gjort at vi alle føler oss litt mer utrygg på at vår region er forskånet for slike hendelser, og at vår del av verden kanskje ikke var så trygg som vi trodde. Og handlingslammet står verden og ser på det som nå skjer!

Mer enn noen gang

Så det er kanskje nettopp i disse dager at behovet for at vi viser nestekjærlighet er større enn noen gang. Fordi vennlighet koster ingenting, og det kan så et lite håp hos noen og enhver om at verden ikke bare er så brutal som vi ser på skjermen foran oss. Et lite smil, eller et Hei. Det skader ihvertfall ingen.

Så derfor får oppfordringen fra oss i Nardo-Posten være at det koster ingenting å bry seg, men det kan skape store verdier!

Vi ønsker alle våre lesere ei riktig god jul, og med de beste ønsker for det nye året til alle og enhver!