Fabelaktig fyrverkeri i regnværet

Annonse

Det ble ikke spart på kruttet da de omkring 200 oppmøtte fikk oppleve et fabelaktig show av fyrverkeri på nært hold.

På tross av såpeglatt føre og regntungt underlag var det omkring 200 oppmøtte som fikk oppleve fyrverkerishowet på nært hold da det ble arrangert en felles oppskyting ved Lohove klokken ni på nyttårsaften. Her ble det ikke spart på kruttet, så de som tok turen i regnværet fikk en flott opplevelse.

Trosset været

Med dårlige værutsikter har det vært noe uforutsigbart om det lot seg gjøre å gjennomføre den felles oppskytingen av fyrverkeri som var planlagt ved Lohove nyttårsaften. Da vinden ikke ble som fryktet ble det bestemt at dette skulle gjennomføres på tross av at det ble «godt, gammeldags trøndersk skitvær». En godt fornøyd arrangør, Rune Granheim ønsket alle hjertelig velkommen over høyttaleren, og fikk med seg både store og små på nedtelling fra ti. Det runget godt i folkemengden mens spenningen steg, og med det showet av fyrverkeri som fulgte var det nok ingen som gikk skuffet hjem denne nyttårskvelden.

Se stort bildegalleri nederst i saken

 

 

Med stjerner i øynene

En av de som hadde tatt turen sammen med familien sin for å oppleve fyrverkeriet var Theo. Med litt hjelp ble det et stjerneskudd som oppvarming i påvente av det de hadde kommet for, så han hadde stjerner i øynene før showet var i gang!

 

Jonas og Theo var tilstede under oppskytingen av fyrverkeri på Lohove.

 

Trygt, men ikke gratis

Det å arrangere en slik felles oppskyting av fyrverkeri er et godt eksempel på hvordan man kan bidra til å forebygge skader som følge av enten uheldig eller uvettig bruk. Siden pinnerakett-forbudet kom for ti år siden har antall brannskader gått ned, mens på samme tid har antallet øyeskader pr. år så og si vedvart. Det er derfor viktig å benytte riktig verneutstyr, slik som beskyttelsesbriller når man behandler fyrverkeri. Vi spurte Granheim hva det har kostet å gjennomføre dette arrangementet, og totalt har prisen blitt ca. tjue tusen for denne gang. For å finansiere kostnaden ble alle de fremmøtte oppfordret til å sende et bidrag på VIPPS. All informasjon finnes på Facebook-eventet, ifølge arrangøren.

 

Med sikkerheten i høysetet var det avgrenset med sperrebånd slik at ingen kom for nære. Et oversiktlig og fint sted for å gjennomføre en slik oppskyting.

 

Bildegalleri:

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

(Foto: Andreas Arnøy)

 

Vi ønsker alle våre lesere alt det beste for 2020 – Godt Nytt År !