Siste jula på stasjonen

Annonse

Daglig leder ved Circle K Nardo, Christer Brekke har sin siste jul som leder ved bensinstasjonen. Bildet ble tatt tidligere i sommer.

 

Tidligere kjøpmann Christer Moan Brekke har vært leder ved bensinstasjonen på Nardo de siste tre årene. Nå er han klar for sin siste jul ved Circle K før reisen går videre, og til våren blir han å finne som avdelingsleder ved SIT Dragvoll. 

Men aller først er han tradisjonen tro klar som julenisse på julaften, slik som mange av hans kunder har fått oppleve de siste årene. Christer har drevet bensinstasjonen «ved Vinjebygget» de siste tre årene, og har en fortid som butikksjef i dagligvaren. Han synes selv å ha hatt det som plommen i egget fra første dag, og forteller at gjengen på elleve ansatte ved bensinstasjonen kommer til å bli savnet når hans tid er over på nyåret.

– Dette er jo min siste jul på Nardo, da ferden går videre utpå nyåret. Det er vemodig, men samtidig er jeg trygg på at den flotte gjengen som er her blir tatt godt vare på av den som kommer etter meg! De har jo på mange måter blitt «min gjeng», så det blir litt trist å ikke være sammen med de når veiene våre skilles, jeg har jo blitt så glad i de! Fra februar av skal jeg legge til rette for at studenter får det de skal spise og drikke, da som avdelingsleder på SIT Dragvoll, forteller Christer oss.

Litt sprell innimellom

–  I fjor kom nissen på besøk, og det ryktes at han er tilbake på
julaften også i år?

– Nissen kommer i år også! Vi synes det er koselig å kunne gjøre litt stas på kundene våre på selve julaften. Vi går jo tross alt inn i den andre julen som blir veldig annerledes, og da er det jo fint å kunne gi litt tilbake til kundene. Det vil bli en liten gave til alle som kommer innom mellom ni og to, pepperkaker og gløgg, samt gode tilbud på bilvask til de som vil gi bilen en siste vask før julefreden senker seg.

Christer forteller at han alltid har vært opptatt av at det er kundene de lever av, og at det krever noe av dem for at kundene skal komme tilbake. For å utgjøre en forskjell i folks hverdag er de derfor ikke helt ukjent for å finne på litt sprell innimellom.

– Så er jeg jo veldig glad i mennesker, så det gir meg veldig mye å kunne gi noe som viser at vi setter pris på alle de kundene vi har, sier han.

«Den glemte julegaven»

Vi var litt nysjerrige på om det er mange som kommer innom på julaften i desperat jakt etter «den glemte julegaven»?

– Hehe, det er faktisk det! Vi har som tradisjon å pakke inn litt forskjellige typer «siste liten» gaver, som for eksempel kaffekoppen, konfekt og lignende. Vi synes det er hyggelig å kunne hjelpe en kunde i siste liten før julen ringes inn. Og ikke minst, å hjelpe ei fortvilt mor som har glemt fløten!

– Det kommer til å fly burgere ut døra her

Det har skjedd mye rundt stasjonen de siste årene. I fjor ble studentblokka bak Kiwi ferdigstilt, noe de høstet frukter av utover sensommeren/høsten. Nå er det ikke veldig lenge til at blokka rett bak blir ferdig, og her kommer det over 700 studenter!

– Det kommer til å fly burgere, pølser og brus ut dørene her! Selve byggeprosessen har vært fin, noen utfordringer med trang passasje rundt stasjonen, men det tåler vi! Og ikke minst, vi har merket godt at arbeiderene er glade i burgere og boller, forteller han entusiastisk.

3 kjappe om jul

Denne uka har vi kjørt en liten føljetong med ulike folk hvor vi har stilt tre kjappe spørsmål om jul, og dette slapp selvfølgelig ikke Christer unna heller!

Ribbe eller Pinnekjøtt?

– Det må bli ribba til mor, makan til sprø svor skal du lete lenge etter!

Myke eller harde pakker?

– Jeg blir jo stadig eldre, og da er det veldig kjekt med myke pakker! Man får aldri for mange sokker.

Hva er din favoritt-julefilm?

– Hehe, den er vanskelig! Men det må bli Flåklypa Grand Prix, det er liksom ikke helt jul før jeg har fått livshistorien til postbudet Gudleik Knotten!

 

Les også denne – «Ser lyset i den andre enden»