En viktig påminnelse når mørket er her

Annonse

Steinar Skaanes og Tore Resell i Proaktiv Eiendomsmegling markerte tradisjonen tro Refleksens dag.

Refleks er den billigste livsforsikringen du kan ha, og når du bruker refleks så gjør du deg synlig i trafikken. I dag ble refleksens dag markert for bevisstgjøring av hvor viktig det er å vises i høstmørket.

Torsdag morgen ble elevene ved Utleira skole møtt på skoleveien av morgenfuglene ved Proaktiv Eiendomsmegling som hadde tatt turen for å dele ut gratis reflekser i anledning Refleksens dag. Dette har blitt en tradisjon for Tore, Steinar og Lisbeth som til daglig har sitt fokus på kjøp og salg av bolig. De synes dette er et fint avbrekk fra de daglige gjøremål, og er opptatt av å vise samfunnsansvar.

(Foto: nardoposten)

Lett å glemme

Hvert år når høstmørket setter inn er det viktig med en påminner om at tiden for refleks er tilbake, noe som er lett å glemme i hverdagens jag. Trygg Trafikk anbefaler at du bruker refleks som beveger seg når du går, og at du bruker to reflekser slik at du er synlig fra flere kanter.

(skjermdump fra Trygg Trafikk)

Går ikke ut på dato

Refleksbrikker og refleksbånd går ikke ut på dato, men møkk og riper svekker reflekseffekten. Refleksvesten har god synlighet i mørket, men er en forbruksvare som bør byttes ut. Har du vasket refleksvesten ca. 20 ganger bør du kjøpe en ny fordi reflekseffekten avtar. Det samme gjelder om du har refleksvester som brukes mye og som er 2-3 år gamle.

Bruk refleks – vær synlig!