Synlig i trafikken

Annonse

Har du opplevd å nesten kjøre på noen i mørket? Eller at bilene har kjørt altfor nær deg? Da er du ikke alene! Om du bruker refleks så blir du synlig i trafikken, og nå er årstiden kommet for å minne alle på dette. Et enkelt tiltak for å spare liv i trafikken.

Landsdekkende markering

Refleksens dag markeres over hele landet Torsdag 15. oktober. Målet er å minne alle på å bruke refleks slik at de ikke havner i en ulykke.  Alle kan være med og både skoler, barnehager, bedrifter og organisasjoner engasjerer seg. Lokalt har blant andre eiendomsmeglerne hos Proaktiv engasjert seg i flere år for å fremme bruken av refleks. Også i år har de tenkt å oppsøke folk i morgentimene denne dagen for å dele ut reflekser. Både Steinar Skaanes og Tore Resell som selv bor i bydelen forteller at man skal ikke bli overrasket av å møte en av de på bussholdeplassen tidlig torsdag morgen for å bli utstyrt med ny refleks.

Opptatt av sikkerhet

Både Resell og Skaanes har lenge vært opptatt av viktigheten i det å være synlig i trafikken og kan fortelle at de ved tidligere markeringer av refleksdagen blant annet har delt ut gratis refleksvester til alle beboerne i Risvollan Borettslag. I år har de altså tenkt å «ut i gata» for  dele ut reflekser til folk i nærmiljøet.

 

Steinar Skaanes og Tore Resell hos Proaktiv Eiendomsmegling har planer om å dele ut reflekser for å markere Refleksdagen.

Invester fem minutter

Er du blant de som glemmer refleksen? Bruk fem minutter på å ta ansvar for å gjøre deg synlig i mørket, og fest refleks på jakker og bagger. Det er en smart investering av tid! Kjøp også gjerne klær med refleks påsydd. Jo mer jo bedre. Da har du én ting mindre å huske på i hverdagen og er trygg i mørket.

Refleksdagen ble arrangert av Trygg Trafikk første gang i 2006, og er alltid tredje torsdag i oktober.