God kjennskap til nærmiljøet

Annonse

Daglig leder og partner i Proa Eiendomsmegler avd. Moholt Steinar Skaanes har lang og bred erfaring som eiendomsmegler.

Av Redaksjonen

Steinar Skaanes har en bachelorgrad i eiendomsmegling, er godkjent eiendomsmegler fra Finanstilsynet og er medlem av Norges Eiendomsmeglerforbund. Steinar er født og oppvokst på Stubban og bor på Nardo. Etter mange års solid innsats som megler i Trondheim, er han anerkjent som en kvalitetsmegler i hele regionen.

Skaanes er daglig leder, eiendomsmegler og partner ved PROA Moholt. Han har jobbet som eiendomsmegler de siste 14 årene. Vi tok en prat om boligsituasjonen i nærmiljøet vårt om dagen.

Den siste tiden, og som alltid er det mange boliger for salg i våre nærområder på Nardo. Det som det selges mest av er leiligheter i de ulike borettslagene rundt NardoCenteret, på Vestlia, Othilienborg, Sollia og Risvollan. Dette har gjort at det har hopet seg litt opp med leiligheter i nevnte borettslag slik at det har tatt litt lengre tid å selge dem, men prisnivået er fortsatt bra. I perioden fra påsken og nå fremover mot sommeren kommer også mange flere typiske familieboliger som rekkehus, halvparter og eneboliger ut på markedet.

Attraktiv bydel

Han forteller videre at Nardo er en meget attraktiv bydel å bo i. Det er sentralt i forhold til Trondheim sentrum, NTNU Gløshaugen, St. Olavs Hospital og andre flere populære arbeidssteder, noe som også gjør det attraktivt for tilreisende å flytte hit, enten som student/foreleser på NTNU, sykepleier/lege på St. Olavs Hospital eller som forsker/ingeniør på Sintef, Siemens og andre nærliggende arbeidsplasser. I tillegg er det er godt utbygd nett med bussforbindelser som gjør det lett å komme seg til- og fra sentrum uten bil. Gode barnehager, skoler og et godt aktivitetstilbud hos de lokale idrettslagene er med på å skape en stor lyst for barnefamiliene til å bosette seg på Nardo og tilstøtende nærområder.

Viktig rolle

Hva er viktig for deg som eiendomsmegler for å ivareta både kjøpers og selgers interresser?

Vi som eiendomsmeglere har en viktig rolle for å ivareta både selgers og kjøpers interesser. Her handler det mye om å ha god lokalkompetanse og erfaring som gir begge partene i en bolighandel den nødvendige tryggheten. Det å selge og kjøpe eiendom er trolig den største enkeltinvesteringen en person gjør i livet. Det er millionsummer og korte tidsfrister å forholde seg til samt at det er sterke følelser i omløp, så her er det viktig å være en god rådgiver til både kjøper og selger. Gjennom 14 år som eiendomsmegler og med rundt 700 boligsalg opplever jeg at mine kunder (kjøpere og selgere) har stor tillit til meg og at jeg skaper den nødvendige trygghet for begge parter i handelen. Mange av de som kjøper av meg kommer til meg noen år etter når de skal selge og ønsker min hjelp til å forestå salget, nettopp pga den tryggheten og profesjonaliteten de følte da de kjøpte. Mange selgere har jeg solgt flere boliger for samt solgt for deres venner, familie og kolleger basert på anbefalinger. Så det å være en fagmann som utviser trygghet og omsorg for både selger og kjøper er for meg meget viktig, forteller han.

Hvor i bydelen finner vi det heteste boligobjektet for øyeblikket?

De heteste objektene i bydelen nå finnes flere steder, men i perioden vi er inne i nå og frem mot skoleslutt er nok de litt større og flotte familieboligene de som er mest etterspurt i markedet.

Gode råd på veien

Vi spurte Steinar om han har noen gode råd på veien til de som skal kjøpe bolig;

– Råd til den som skal kjøpe bolig er å bruke nok tid på visninger og ha det finansielle i orden FØR du drar på visning og forelsker deg i drømmeboligen. Altfor ofte møter jeg folk på visning som har svært lyst å kjøpe, og regner med å få nødvendig finansiering fra banken, men som får den for sent slik at drømmeboligen glipper. Dersom du selv har bolig som skal selges er det alltid fornuftig å jobbe parallelt med din eiendomsmegler med salg av egen bolig, samtidig som du drar på visninger og ser etter ny bolig. Å starte tidlig med sin egen salgsprosess letter ofte kjøpsprosessen.

Sterk markedsposisjon

PROA har i en årrekke hatt gode samarbeid i bydelen og innehar en sterk markedsposisjon i området. De har til enhver tid mange potensielle kjøpere, sier Skaanes avslutningsvis.