En tid for privatvisninger

Annonse

Når samfunnet går i krabbegir og det stort sett er dårlige nyheter å lese om i media, er det mange selgere og kjøpere av bolig som er usikre nå. Bransjen har måttet gjøre endringer og en av endringene er at de velkjente fellesvisningene hvor folk bare møter opp til fastsatt tid nå er erstattet med «privatvisninger etter avtale med megler». Dette betyr at den som vil på visning, i forkant MÅ avtale egen tid med megler!

Forbigående situasjon

Daglig leder ved Proaktiv Eiendomsmegling Moholt, Steinar Skaanes tror nok dette kun er en forbigående situasjon som ikke vil påvirke kjøp og salg av eiendom på sikt.

– Jeg og mine gode kolleger i Proaktiv Eiendomsmegling har solgt flere boliger den siste uken og vi opplever god interesse på boligene vi har annonsert og solgt.

Forrige uke hadde han selv 8 privatvisninger og har allerede avtalt 6 privatvisninger til kommende uke og flere kommer garantert – så dette mener han går veien for både selger og kjøper. Han forteller videre at det er mange interessenter i markedet som vil kjøpe bolig også nå, det viser den store etterspørselen etter privatvisninger.

Sentralbanksjefen forventer boligprisvekst

Det finnes noen få lyspunkter i en utsatt norsk økonomi, og ett av dem er boligmarkedet. Sentralbanksjef Øystein Olsen tror ikke coronasmitte får boligmarkedet til å stoppe opp, og venter boligprisvekst i år. Olsen anslår ifølge E24.no at boligprisveksten vil fortsette i 2020 og faktisk litt høyere enn veksten på 2,6 prosent i fjor. Boligprisene skal øke med tre prosent i 2020, noe som er 0,3 prosentpoeng høyere enn anslaget i forrige pengepolitiske rapport.

 

Daglig leder i Proaktiv Eiendomsmegler avdeling Moholt, Steinar Skaanes har lang og bred erfaring som eiendomsmegler.

Avtaler privatvisninger

– Endringer er det selvsagt, forteller Skaanes.

En av endringene er at de velkjente fellesvisningene hvor folk bare møter opp til fastsatt tid nå er erstattet med «privatvisninger etter avtale med megler». Dette betyr at den som vil på visning, i forkant MÅ avtale egen tid med megler! Privatvisningene gjennomføres selvsagt innenfor helsemyndighetenes råd og det er enkeltvise og kontrollerte visninger med gummihansker og antibac for å hindre smitte for både kjøpere, selger og megler.

Boliger for salg

Eiendomsmegleren legger ut flere nye boliger for salg i disse dager i tillegg til de prospektene som allerede ligger ute. Flere av disse er i nærområdet Risvollan, Moholt, Lerkendal og Utleir. Skaanes som ikke tror at dagens situasjon vil påvirke boligmarkedet på sikt anbefaler at de som tenker å selge bolig før sommeren å komme igang med prosessen nå. Selv tilbyr han salgsgaranti – intet salg, ingen kostnad!

 

Fra kontorene i Brøsetveien bistår Steinar Skaanes og hans kolleger sine kunder med både kjøp og salg av bolig.