Etterlengtet gjenåpning av diskgolfbane

Annonse

Ny rampe under bygging ved dugnaden sist uke. (Foto: Trondheim Frisbeeklubb)

Under pandemien var det en sterk tilvekst av utøvere i denne sporten som også mange bruker tiden på som en fritidsaktivitet. Dette skapte noen utfordringer og banen ved Steinan skitrekk har derfor vært stengt over en lengre periode. I Mai er det tid for åpning igjen.

I de siste ukene har vårfølelsen vært til å kjenne på i Trondheim, og det la også til rette for meget gode forhold da gjengen i Trondheim Frisbeeklubb inviterte til dugnad i forrige uke. Klargjøring og tilpassing av banen i området rundt Vestlia og Othilienborg sto på planen, og oppmøtet var upåklagelig.

– Under pandemien skjedde det en enorm tilvekst av spillere til våre anlegg i Trondheim. Flere en man kunne ta under vingene ved normal vekst. Så litt av grunnen til at man valgte og stenge var rett og slett at brukerne ikke fulgte reglene for spill. Det er for oss i klubben viktig at alle føler seg velkomne, og at man respekterer og kan samhandle hyggelig med alle andre som ferdes ved banen.

Det forteller Lennart Denstad i Trondheim Frisbeeklubb.

– Nå er det tid for åpning igjen, hva betyr dette for klubben og sporten lokalt?

– Dette har vi gledet oss lenge til. Vi har hatt befaringer med representater fra både klubb, kommune og medlemmer i Vestlia borettslag. Med de nye endringen så betyr det at klubben har et fullverdig 18 hulls anlegg oppe å gå igjen. Mange har savnet anlegget lenge og gleder seg til og ta det ibruk igjen. Lokalt vil det bli et samlingspunkt for det bor mange diskgolfere på Nardo.

Rydding av kvister og grener må til om disken skal finne veien til kurva. (Foto: Trondheim Frisbeeklubb)

Om rekrutteringen til sporten gjennom pandemien bruker Denstad betegnelsen fantastisk. Han forteller at hele familer melder seg inn, og folk som aldri har vært medlem i noe som helst før finner noe de elsker. Han synes det er vanskelig å spå utviklingen fremover, men tradisjonelt sett er det mange som finner interesse for sporten på våren. Da bruker det å komme mange nye medlemmer i klubben, det håper han selvfølgelig også vil skje i år. I forrige uke var de 496 medlemmer, og for alt vi vet har det antallet rundet fem hundre nå.

Med medlemmer i nær sagt alle aldre fra under 10 år til over 70 år, er dette en sport man kan holde på med hele livet.

– Om man kan dra en slags paralell med en følelse så er det følelsen av at det er du selv som tar alt av viktige avgjørelser hele veien for og lykkes. Du er aktiv hele veien. Man får brukt hele sanse apperatet. Du møter folk i alle aldre som synes dette er helt magisk og holde på med. Masse frisk luft og mosjon, spesielt her ved banen i skitrekket. Man har et regelverk som følger sporten der det er en god sjanse for påfyll av god gammeldags folkeskikk. Det er rett og slett kjempe kult!!

Det ble også tid for en matbit under dugnaden. (Foto: Trondheim Frisbeeklubb)

Nå er det gjennomført dugnad med godt oppmøte, noe som tyder på at anlegget er savnet. Når åpner det igjen?

Her må vi få rette en stor takk til alle fremmøtte. Vi ble tilslutt 53 personer fra diskgolf miljøet som bidro denne kvelden. Overveldende oppmøte ble nevnt av en smårørt Eirik Arestøl som er dugnadsjef for året. Tusen takk til alle og enhver. Man har beregnet minst en dugnad til og satser hardt på å ha alt klart tidlig Mai. Klubben har også et prosjekt der vi har flere hullansvarlige som skal sørge for at det ser flott og velstelt ut ved sitt dedikerte hull igjennom sesongen.

Så da kan vi bare håpe på at våren kommer tilbake igjen raskt!

Dugnaden ble gjennomført i nydelig vårsol. (Foto: Trondheim Frisbeeklubb)