Samler de beste vektløfterne i Norge

Annonse

(Arkivbilde Foto: nardoposten.no)

Kommende helg arrangeres Norgesmesterskapet i vektløfting i Trondheim. Da samles noen av landets sterkeste kvinner og menn som skal i aksjon for å kjempe om Kongepokalen.

Det er Nidelv IL som arrangerer mesterskapet som avholdes i Husebyhallen lørdag og søndag. Der samles noen av de aller beste løfterne Norge har å by på, og det er i år nitti påmeldte utøvere.

En av de påmeldte til Norgesmesterskapet i olympisk vektløfting (rykk og støt) er ingen ringere enn verdensmester i klasse 87 kg for kvinner, Solfrid Koanda. Hun skal løfte på søndag.

Solfrid er fra Kristiansand og kom som en komet i sporten for få år siden. Har på kort tid etablert seg som Norges desidert beste og har nå flere gull fra EM og VM, hvor hun sist i desember tok gull i rykk, støt og sammenlagt. Nominert til «årets kvinnelige utøver» og var prisutdeler for «årets gjennombrudd» på idrettsgallaen i januar.

Ellers er det verd å nevne deltakere som Ine Andersson og Marit Årdalsbakke som også har hevdet seg på europeisk nivå. På herresiden er navn som Kim Erik Tollefsen, Ragnar Holme og Trondheims-gutten Mats Hofstad verd å merke seg.

Noen av de lokale utøvere

Oskar Emil Wavold har drevet med vektløfting og alpint i flere år, men har satset kun på vektløfting de siste årene. Han løfter på lørdag og kan blande seg inn i medaljekampen i klasse 102 kg.

Ida Regine Thorstensen kom fra Tromsø for noen år siden og løfter nå for Nidelv. Hun har jobbet seg tilbake fra skade, men har vist gode tendenser på trening nå før NM. Stiller i klasse 76 kg på søndag.

Hitra VK stiller med 5 løftere på NM senior i år. Juniorene Ronja Lenvik og Rasmus Hegvik Aune er påmeldte i tillegg til seniorene Remy Hegvik Aune, Mikal Akseth og Runar Klungervik .

Gratis inngang

Stevnet i Husebyhallen er i gang allerede fra klokken ni både lørdag og søndag, og arrangørene håper publikum kjenner sin besøkelsestid når det hele i tillegg kan oppleves helt uten at man behøver å betale for det.