Tok utfordringen på strak arm

(Foto: Utleira IL)

I helga har Region Nord hatt samling for klassene 16 og 20 år i Trondheim Spektrum. Det ble spilt hele 48 kamper fordelt på lørdag og søndag.

Utleira hadde med sitt J20-lag som spilte hele fire kamper der J16-laget fikk tatt en av kampene samt at de rullerte på spillere for å ta ned belastning i løpet av helga. Lørdag var det storoppgjør mot Byåsen der både spillere, trenere og publikum ble vitne til en meget god kamp som lover godt for utviklingen av unge spillere i Trondheim.

På lørdags ettermiddag fikk Utleira telefon fra Region Nord om at et lag hadde vært nødt til å reise hjem fra G20 sluttspillet på søndag. Da hadde de sett seg ut klubbens G16-lag som et godt alternativ til å steppe inn. Klubben tok en rask undersøkelse blant guttene på en av dagens app løsninger Spond og fikk i løpet av 15 minutter ja fra 13 spillere som gjerne kunne tenke seg å å stå opp kl. 0700 for å spille kamp kl. 0930 imot Tromsø sitt G20-lag på søndag.

Guttene møtte opp til kamp og forbredte seg som vanlig , men med klare antydninger fra trenerteamet at nå måtte de opp i ringene for her ville de møte mer fysikk og spille med større ball en i G16-serien.  Etter to minutter spilt lå gutten under 0-4 . De fikk bakoversveis av tempo, kraft og styrke fra Tromsø sine spillere.

Laget tok da timeout. Ble enige om at her måtte det andre krefter til for å kunne være med i kampen.  guttene våknet og satt forsvaret.Ble mer tydelige i sitt spill fremover og slapp seg løs og spilte flott håndball resten av omgangen og lå et mål bak til pause.

2.omgang ble like tøff og hard. Det begynte å røyne på med kreftene, men med stort målvaktspill og et hardtarbeidende forsvar klarte laget å få matchball i siste sekund som gikk i mål. Guttene vant 25-24 mot Tromsø i en kamp som de egentlig ikke skulle ha spilt.  Det er godt å se at Utleiras gutter kan skape et så godt kollektiv, være tilstede i kampen og ta utfordringer på strak arm.