Engasjerte mange deltakere

Annonse

Nye vennskap mellom spillere ble det også. Her med spillere fra Molde og Utleira. (Foto: Utleira IL)

120 håndballglade barn og ungdom i alderen 9-16 år har vært samlet i Utleirahallen for å være med på en Tigercamp som har som mål å vise litt av det håndball dreier seg om uansett alder. Teknikk og nok repetisjoner over tid er en stor del av det å lære seg håndball.

Det å gi spillere nok utfordringer i treninghverdagen som over tid gir mestring er veldig gøy.  Det er lite tvil om at de yngste kan lære mye av  mer fysiske økter.  Den første dagen var det mye fokus på den tekniske biten av håndballspillet i alle klasser.

(Foto: Utleira IL)

Dag to ble det kjørt en fysisk økt tilpasset alder, men utfordrende nok for alle aldre. De minste var meget stolte av seg selv etter den fysiske testen.

18 runder med fysisk trening pluss 18 x 40 meter spurt var en av øktene i vinterferien. (Foto: Utleira IL)

Dag tre  hadde masse spillvarianter og kamper med ulike tema som ga kampene utfall på helt andre måter enn kun ved å score mål. Første økt på onsdag ble brukt til å øve på pådrag – viderespill i øvelser og satt sammen i spillvariant der spillere fikk spille 5 mot 4 . De yngste spilte turnering på onsdag. Samt at de fikk en økt med Speedball.  Speedball er 3 mot 3 på hel bane der det er mange kåringer som gir ekstra mål etter kampslutt og gir ekstra poeng for artige målvarianter og type samspill. Målvakter med flest redninger gir også ekstra poeng til laget.  Det å ta gode valg i situasjoner til det beste for laget var noe som ble fokusert på i spillsekvenser.

Det har vært tre fine dager med håndball der alle spillere har brukt mye energi og lært noe de kan ta med seg hjem til sitt klubblag. Instruktører har gjort en meget god jobb både på kjøkkenet og på parketten. Nye vennskap mellom spillere har det blitt, og alle har gitt jernet fra start til mål.

En vellykket Tigercamp med andre ord!