– Jeg vil jo selvfølgelig vinne

Annonse

Ambisjonen er selvsagt å ikke gjøre det dårligere enn i fjor, sier den regjerende verdensmesteren i Red Bull 400 Erik Resell. Kommende helg løpes det motbakkeløp i Lahti igjen, og tittelforsvareren har stor tro på å forbedre sin egen tid.

Erik Resell hevder seg på flere arenaer, og sommersesongen skal nå avsluttes med motbakkeløp i Finland. Han tror nivået blir høyere i år sammenlignet med i fjor, da fjoråret fortsatt var veldig koronapreget. Så i år er det nok flere som reiser, og dermed enda flere internasjonale deltakere.

– Jeg tror det kan bli tøff konkurranse, spår Erik.

F.v. Joni Palin, Erik Resell og Michael Fahrni på seierspallen ved Red Bull 400 i Lahti 28. august i fjor.

Med gode forhold og tørr bakke

Det er en godt trent utøver med stor tro på den oppgaven han skal utføre som reiser til Finland denne uken.

– Ambisjonen er selvsagt å ikke gjøre det dårligere enn i fjor, jeg vil jo selvfølgelig vinne. Jeg har også tro på muligheten til å forbedre min egen tid, så med gode forhold og tørr bakke tror jeg at jeg skal kunne springe fortere enn i fjor, sier han på en ydmyk men selvsikker måte.

Oppkjøring til vinteren

Rett etter Red Bull 400 går turen hjem for å bytte koffert, for da går turen til Canada for et fem ukers langt treningsopphold med oppkjøring mot skøytesesongen. Der skal han gå tre helger med løp, og forhåpentligvis få trent godt i tillegg.

Dette bildet er fra NM tidligere i år. (Foto: Privat)

God utvikling

Våren og sommeren har vært veldig bra, treningsmessig har han holdt seg frisk og skadefri hele perioden. Det har ført til god og kontinuerlig trening, noe som selvsagt har vært viktig. Han har også vært gjennom testing hos Olympiatoppen som har vist gode resultater, og utvikling fra tidligere tester.

– Jeg har fått gjort mye løping, sykling, styrketrening og andre barmarksrelaterte aktiviteter, forteller Resell.

Dermed er han godt forberedt til han skal løpe opp hoppbakken i Lahti kommende helg, så får vi håpe at tittelforsvareren kommer til topps først av alle.