Bøker til låns i mikroformat

Annonse

En bok som er gammel for deg kan være ny for noen andre. I løpet av de siste årene har det dukket opp mikrobiblioteker i enkelte nabolag, og ett av disse er å finne i Munins veg på Nardo. 

Sommeren 2020 etablerte to nabofamilier Mikrobiblioteket i Munins veg, og det har siden da vært et mangfoldig utvalg av bøker som har vært innom skapet på hjørnet ut mot Odins veg.  Etter å ha sett lignende initiativer andre steder i byen, og med et ønske om å lage noe lignende med et artig innslag i nabolaget  så ble altså Mikrobiblioteket en realitet.

Her er det alltid åpent skap, og alle som kommer forbi er hjertelig velkommen til å ta med seg en bok om de vil. Og om man har en bok man synes noen andre burde få mulighet til å lese, da kan man gjerne legge den igjen i skapet. Med jevne mellomrom byttes bøkene ut, og som de selv beskriver tiltaket på sine Facebook-sider så kan du forsyne deg med en eller flere bøker. Har du en å gi tilbake er det bare ett pluss, men ingen tvang. Du trenger ikke å levere tilbake boka.

Mottakelsen av prosjektet har vært god, og familiene bak synes det er flott om flere har lyst til å opprette et eget mikrobibliotek i nærmiljøet sitt.