Avslutter sesongen i Calgary

Annonse

Erik Resell på plass ved Olympic Oval i Calgary for å avslutte skøytesesongen. (Foto: Privat)

Med både sølv- og bronsemedalje i bagasjen etter U23-verdenscupfinalene i Inzell er Erik Resell nå klar for å avslutte sesongen i Canada.

Den første helgen av februar gikk Resell verdenscupfinaler for U23 i Tyskland, og endte med sølvmedalje på 500-meter og bronse på 1000-meter. Sammenlagt ble det også andreplass på 500-meter og 3. plass på 1000-meter. En meget god prestasjon av den dyktige utøveren.

Nå er Erik på plass i Calgary for å avslutte sesongen med tre løpshelger på rask is i The Olympic Oval.

– Jeg håper formen er bra og gleder meg til å gå de siste løpene på raske forhold her i Calgary. Under verdenscupfinalen i Inzell fikk jeg covid-19, som dessverre satte meg litt ut. Jeg tror likevel at jeg kommer til å få avsluttet bra siden jeg har fått trent jevnt og godt hele sesongen, forteller han.

Hovedmålet oppnådd

Han forteller at sesongen totalt sett har vært bra og at han nådde hovedmålet sitt om å gå senior verdenscup i begynnelsen av sesongen da han ble tatt ut til World Cup 1 i Stavanger.

– Det var en veldig kul opplevelse! Videre hadde jeg ambisjoner om å ta medaljer i U-23 verdenscupen der det totalt sett ble fire bronsemedaljer og en sølvmedalje. Under verdenscupfinalen ble det sølv på 500-meter og bronse på 1000-meter. På lagsprinten kom vi inn til nest beste tid, men ble dessverre diskvalifisert. På 1500-meter ble jeg nummer fem. Dette resulterte i 2. plass sammenlagt på 500m og 3. plass på 1000m etter alle verdenscupene. I tillegg ble det bronse på 500m i NM enkeltdistanser og 4. plass i sprint-NM, noe jeg er godt fornøyd med.

Rask is

– Jeg synes det har vært mye positivt med årets sesong. Jeg har perset på begge sprintdistansene og gått fortere i løp på norske forhold enn jeg gjorde i fjor, sier Erik.

Derfor blir det veldig spennende å se hvilke tider han klarer å få til på isen i Calgary som er mye raskere.

– Forhåpentligvis kan jeg sette noen nye personlige rekorder her i sesongavslutningen. Her skal jeg gå 500-meter, 1000-meter og 1500-meter, avslutter han.

 

Les også denne – «Tre nye medaljer i U23-verdenscupen»