– Jula kan være smertefull

Annonse

(Foto: Aleksander Walmann)

God mat, gaver og hygge. Jula er for mange årets høydepunkt. Artisten Adrian Jørgensen ønsker å sette ord på en litt annen del av jula, med sin ferske julelåt: «Jula for meg».

– Det er en tid der minner ofte strømmer på. Det kan være et sterkt savn etter noen eller noe. Det kan være noen du har vært glad i, eller ei tid du savner. Jula inntar nye former i de ulike fasene av livet. Som barn var jula noe annet enn det den er for meg i dag, forteller Adrian.

Jørgensen kommer fra Bindal, helt sør i Nordland, der han har kombinert artistkarriere med jobb innen havbruk siden han var 16 år. Nylig flyttet han inn med sin samboer på Nardo og i disse dager er han aktuell med sin første egne julelåt.

-Jeg ønsker å formidle alle disse følelsene. Det å ha lov til å minnes nære familiemedlemmers bortgang, samtidig som en ivaretar gamle juletradisjoner og kombinerer de med nye. Det er ikke alltid like enkelt, forteller Jørgensen.

Aldri det samme

Vi skal ta jula tilbake, synger Adrian i refrenget på sin julelåt som er skrevet sammen med mangeårig samarbeidspartner, Kenneth Aksnes som også har produsert låta.

-Det er denne kombinasjonen, med det som var og det nye. Vi hører så mye om alt det positive, men det må være lov å kunne kjenne litt på savnet og smerten. Å kunne ta vare på det som var, selv om det aldri blir helt det samme, sier Adrian.

(Foto: Aleksander Walmann)

I tillegg til egen julelåt, reiser Adrian også i år sammen med Trine Rein på juleturne.

– Vi starter i Fauske i nord, og avslutter helt sør i Norge, forteller han, og legger til;

-Det er veldig artig å få være gjesteartist hos Trine. Jeg gleder meg utrolig mye til å synge sammen med henne, i tillegg til at en jo selvsagt også får høre min julelåt ved konsertene.

Søndag holder de konserter på Steinkjer og Stiklestad, tirsdag på Frosta og Skatval, før de førstkommende onsdag spiller konsert i Ilen kirke.

Jørgensens nye julesang finner du på alle strømmetjenester for musikk.