Måtte ha med et helt spesielt motiv

Annonse

(Foto: nardoposten)

Et trygt tegn på at et år går mot slutten er når kalenderen for det kommende året gjøres mer og mer synlig. Et annet sikkert tegn er når kunstneren Leif Otto Furseth dukker opp på Nardo Centeret for å selge sine flotte kalendere med motiver fra byen vår.

Dette har han nå gjort i en årrekke, og i år er intet unntak. Med nye motiver hvert år har både Trondhjæmsskalenderen og de flotte Trondhjæmsskulene blitt samlerobjekter, og tegneren bosatt på Nardo er en driftig mann selv om det begynner å bli noen år siden han ble myndig. Før helgen rigget han seg til i glassbygget ved Nardo Centeret hvor han blir værende med sin popup-shop gjennom denne og neste uke.

(Foto: nardoposten)

Populær dekor

Leif Otto har med årets kolleksjon av Trondhjæmskuler til sammen laget atten ulike kuler med motiver fra byen vår. Årets kolleksjon består av Studentersamfundet, Bryggerekka og Lademoen kirke. Hvorfor valget falt på akkurat disse tre i år, mot normalt to hvert år er at han svært gjerne ønsket å ha med Lademoen kirke.

– Godt spørsmål på hvorfor det ble akkurat disse tre i år, men jeg måtte ha med La`moen-kirka, for det er min kirke. Samfundet er jo alltid aktuelt, og det å finne motiver som også kan fremkalle julestemning er jo en tanke bak selv om jeg først og fremst ønsker å kalle det Trondhjæmskuler – ikke julekuler, sier Furseth.

(Foto: nardoposten)

 

Årets nye Trondhjæmskuler signert Leif Otto. (Foto: nardoposten)

Med samme motiver

Neste års kalender består blant annet av de tre nevnte motivene som Furseth har tegnet, et poeng verd å nevne. For mange har det blitt en tradisjon å enten kjøpe denne kalenderen til seg selv eller i julegave til noen, og med tre ulike størrelser er det valgmuligheter. Et lite utvalg av hans bilder som er ferdig innrammet er også tilgjengelig ved hans popup-shop. Mange har ventet på at Leif Otto skulle komme tilbake til senteret med sine kalendere og kuler, så kunstneren selv håper opplaget med årets kuler er stort nok.

(Foto: nardoposten)

 

Les også denne – «Med et bilde tå`n Ivers»