Et kjærkomment comeback

Annonse

 

Etter ett 26 år langt opphold, gjør Petter Andreas Jørgensen ett svært velkomment comeback med singelen «Garden In The Sun».

Under artistnavnet Peter nådde han toppen av norske radiolister med balladen «A Strange Thing Called Love» i 1995, gitt ut av Mega Records. Låta var en periode det året, norges mest spilte på radio. Senere samme år ga han ut julesangen «The Only Gift» på Scandinavian Records. Så ble det altså en pause fra musikken, en pause som skulle vise seg å vare i 26 år. I mellomtiden har Jørgensen fordypet seg i andre kunstformer, blant annet billedkunst.

– Som mange andre i min generasjon, oppdaget jeg musikk på åttitallet, da kabel-tv og Sky Channel gjorde sitt inntog i norske hjem, sier Petter. Musikken hans bærer nok preg av tidligere idealer, pakket inn i lyden av 2021.

– «Garden In The Sun» er inspirert av gode og sterke stemninger fra oppvekst og ungdomstid. Sansene fungerte som ett forstørrelsesglass i tenårene, inntrykk og følelser var ute av proporsjoner. Musikk låt bedre, og månen skinte kraftigere. Det er synd at voksenlivet demper intensiteten i det vi opplever, avslutter han.

Jørgensen er svært begeistret over igjen være en del av den norske musikkscenen.  

Den nye singelen er endelig ute på Spotify. Låten er skrevet og produsert i samarbeid med Jarl Ivar Andresen, og bakgrunnsvokalen er det Lena Haarberg som står for.