– Dette har vi ventet på!

Annonse

10. klassingene Stian og William var kjapt ute med sine snowboard etter den første snøen falt. (Foto: nardoposten)

Med det første snøfallet for året var det mange som fikk seg en overraskelse tirsdag morgen, og for Stian Jensen og William Yttereng var dette i aller høyeste grad en positiv en.

De var på plass i bakken ved Steinan skitrekk tidlig tirsdag ettermiddag, og selv om snødekket var tynt benyttet de årets første snøfall til å gjøre noe de allerede har ventet en stund på. Begge to var ferske snowboardkjørere i fjor og nå har de gledet seg til å komme i gang i bakken denne sesongen for å bli enda mer rutinert på brettet.

(Foto: nardoposten)

– Dette har vi ventet på, sier gutta når vi møter på de ved den snødekte rampen nederst i bakken. De har gledet seg veldig til snøen skulle komme, og i påvente av at det skal åpne i Vassfjellet var det naturlig for dem å ta seg en tur i bakken i nærmiljøet selv om heisen der heller ikke er klar for å åpnes enda.

Etter å ha prøvd seg en runde på en av railsene ute i bakken ble det bedre sving på sakene når guttene prøvde seg på rampen som hadde fått et godt lag med snø på seg. Med ivrige klyv opp stigen på rampen var bindingene kjapt festet og første tur utfor var et faktum.

(Foto: nardoposten)

På samme tid i fjor

Stian og William som til daglig går i tiende klasse ved Hoeggen skole forteller at de var her på samme tid i fjor, og det var første gang de sto på snowboard. De brukte bakken i Vestlia til å trene før de begynte å kjøre i Vassfjellet når det åpnet der. Nå gleder de seg til at det skal komme litt mer snø som forhåpentligvis blir liggende, da har de tenkt å kjøre både på Gråkallen og i Vassfjellet. Noen turer i Steinan skitrekk blir det sikkert også.

Begge to er enige om at de gleder seg på juleferie, og at den kan by på mange muligheter for å stå på snowboard.

(Foto: nardoposten)