Med stolt tradisjon for skiglede og mestring

Annonse

 

Til helga er det atter igjen klart for Nardorennet som gjennomføres for 58. gang. Med fokus på mestring og glede er det mange barn som deltar år etter år i dette tradisjonsrike skirennet som arrangeres av Nidelv.

Vi spurte Tor Ole Haugen som er leder i Nidelv Ski hva det betyr for skigruppa i idrettslaget å kunne invitere til et slikt årlig arrangement med en slik tradisjon? Han forteller at til tross for dalende deltagelse i senere år og avlysninger, tre ganger de siste ti år på grunn av snømangel, så er det stor entusiasme for at rennet skal gjennomføres.

– Det er ett renn som er tilpasset de yngste, fra to til femten år. Så flere har vel knapt lært å gå før de er med på Nardorennet. Vi synes det er veldig stor stas og artig og se alle de minste som tar sine første steg med langrennsski på beina. Fremdeles er det noen av veteranene som har vært funksjonerer i flere tiår og foreldre som ikke lenger har aktive barn som er med på dugnaden, noe som viser engasjementet til Nardorennet, forteller Haugen.

Forberedelsene til årets renn startet styret i skigruppa med før jul, og de har forsøkt å være aktive på sosiale medier i tillegg til at det er hengt opp plakater rundt om på barnehager, skoler og kjøpesenter på østsiden av byen. Men storparten av arbeidet er uken før og på renndag med dugnadsinnsats fra styret, foreldre og veteraner fra skigruppa.

 

Tirsdag kveld uttaler Haugen til Nardo-Posten at det er rundt 150 påmeldte til årets renn, men de forventer at antallet øker med om lag hundre startende når Nardorennet stakes i gang på søndag.

Med sin lange tradisjon er det mangt et skitalent som tidligere har stilt til start ved Nardorennet, og blant disse kan nevnes helgens deltakere når det skal arrangeres verdenscuprenn i Holmenkollen, Håkon og Marte Skaanes.

Skiglede og mestring

Med tanke på hvor viktig slike renn er for rekrutteringen til langrenns-sporten er det ingen tvil om hva som er hovedfokus, men samtidig er jo det hele også todelt.

– Det viktigste med Nardorennet er skiglede og mestring, sier lederen av skigruppa.

Han forteller at storparten av deltagerne er under sju år født fra 2015 og yngre, disse har sine første skirenn på Nardorennet. Mange kommer tilbake år etter år med årspremier 3, 5 og 7 år, i tillegg til premie for hvert renn de deltar i.

– Så vi tenker at det er veldig todelt egentlig med tanke på rekruttering og veldig hyggelig om barna som deltar etter hvert får ett mer aktivt forhold til langrenn. Oppsummert så blir det ingen rekruttering uten skirenn.

(Foto: Nidelv IL)

Nardorennet arrangeres ved Bratsberg Skistadion Søndag 6. mars, og om du vil vite mer kan du besøke deres Facebook-side ved å klikke på linken under.

Nardorennet på Facebook – klikk her!