Engasjerte barn og voksne på dugnad i skitrekket

Annonse

Engasjert guttegjeng på dugnad for å rydde varmestua i skitrekket. Fra venstre ser vi Emil, Noah, Akin og Timo. I bakgrunnen er Gustav på vei inn døra.

 

Med vannskader på bygningen i Steinan Skitrekk har Othilienborg IL en pågående prosess for å sikre den videre driften på en god måte. Lørdag var det dugnad for å tømme varmestua og tilrettelegging av de tekniske løsningene for å kunne operere heisen.

Uavklart situasjon

Etter brannen i skitrekket for noen år siden ble det oppført ei ny «skistue» satt sammen av containermoduler. Dette har vært en flott oppgradering fra det som var tidligere og har i tillegg til å fungere som varmestue i forbindelse med driften av heisen også blitt brukt til utleie for ulike selskaper. I april i år ble det oppdaget vannskader på bygningen og Othilienborg IL er nå inne i en prosess for å avklare hva som videre skal skje.

Engasjert guttegjeng

Lørdag var det dugnad med rydding av huset for å klargjøre til det som videre måtte skje. Her var både store og små i full sving med demontering, sortering og bæring. Vi møtte en engasjert guttegjeng som ivrige fraktet inventar til lagring i blokkene i Edgar B. Schieldropsvei. Emil konstanterte at glassplaten han bar sammen med Timo var blytung og at både Noah og Akin hadde en enklere oppgave med hver sin lampe. For idrettslaget er det viktig at flest mulig engasjerer seg og ifølge Halvor Bunkholt som er en av de ivrige foreldre som tar stort ansvar i skitrekket er det alltid plass til flere ved dugnadene.

 

Med godt samarbeid var guttene til stor hjelp under lørdagens dugnad ved Steinan Skitrekk. (Foto: Bjørg-Elin Moen)

 

Ikke anbefalt å reparere

Både den nye styrelederen i Othilienborg IL, Hilde Ringard og nevnte Bunkholt bekrefter at takstmannen som har vurdert skadene på bygget har anbefalt fjerning fremfor reparering. Hvilken løsning som vil erstatte dagens løsning er enda ikke avklart, men de lover at om ikke en permanent løsning er på plass før snøen har lagt seg så vil det etterstrebes å løse dette provisorisk slik at driften av heisen opprettholdes. Styringsenhetene for heisen flyttes derfor i disse dager ut slik at denne kan være virksom uavhengig av husets skjebne.

Huset i skitrekket er sammensatt av fem containermoduler og det er anlagt platting rundt store deler av bygget.

 

Lørdagskaffe og vaffel

Huset i skitrekket har fungert som en flott arena og møteplass for de mange barn og unge som har benyttet bakken med kiosk og toalett, men ikke minst også et varmt sted for å skifte skotøy og å få varmen i kroppen. I tillegg har dette vært et sted å stoppe innom for en kopp kaffe og nystekt vaffel enten om man er på tur eller om man følger sine håpefulle. De håper derfor på å ha en løsning klar så snart det lar seg gjøre.

Om du vil holde deg oppdatert på hva som skjer i skitrekket kan du følge deres Facebook-side her;

Steinan Skitrekk på Facebook

 

Mangeårig frivillig ved skitrekket i Vestlia, Geir Ove Kulseth sørger for at styringspanelet flyttes på en forsvarlig måte slik at driften av heisen er mulig uavhengig av huset.