Tar for seg skyggesidene av livet

Annonse

Med tunge og melodiøse riff, mektige synthklanger og fengende vokallinjer tar bandet Arania ofte for seg det mørke og skyggesidene av livet i sine tekster. Lørdag spiller de konsert på Good Omens.

Arania så dagens lys i 2018, men har endret besetning flere ganger siden da. Sommeren 2020 gikk de i studio og spilte inn sin første EP, «Mental State». Høsten 2022 har blitt brukt til å spille inn deres første full-lengdes album, det er foreløpig uten navn og vil bli sluppet i 2023.

Vi tok en prat med et par av bandets medlemmer, vokalist Aina C. Hammern og keyboardist Trond A. Wiklund.

Trond A. Wiklund og Aina C. Hammern i Arania tok en prat med Nardo-Posten i slutten av oktober. (Foto: nardoposten)

Flere av bandets medlemmer er bosatt på Nardo og bandet øver også i bydelen, men de to vi møter denne høstdagen er opprinnelig henholdsvis fra Fosen og Toten (eller nærmere bestemt Lena). Musikken har ført de sammen til det bandet de er i dag, og vi tolker ambisjonene dit hen at de ikke har noen intensjon om å bli en døgnflue i sjangeren som er sterkt influert av symfonisk metal med en progressiv og melodiøs fremtoning.

Arania består av Anders S. Danielsen, Alex Gregersen, Aina C. Hammern, Trond A. Wiklund, Martin B. Borelly og Anders Kristiansen.

Dette står jeg for

Som nest siste tilskudd av den nåværende besetningen kom vokalist Aina C. Hammern inn i 2020 og hun forteller at da gikk turen mer eller mindre rett i studio. Resultatet ble EP`n «Mental state» som de slapp første singel av før jul samme året, og resten var ute i februar påfølgende år.

Bandet jaktet da fortsatt den siste brikken, nemlig enda en gitarist. Med ferdig innspilte låter var det lettere å presentere bandet både for potensielle gitarister og potensielle arrangører rundt om.

– Veldig fint å ha noe man kan si at; Yes, dette står jeg for! – når man skal presentere seg, forteller Aina.

Frontfigur i Arania, Aina C. Hammern gikk mer eller mindre rett i studio med bandet etter hun ble med i 2020.

Nå skal deres debutalbum gjøres ferdig slik at det blir klart til å slippes neste år, men først er det duket for årets siste konsert.

Lørdag deler Arania scenen ved Good Omens i Fjordgata med bandet Vicinity, og billetter kan kjøpes i døra.