Virkelighetsflukt med hvilepuls

Annonse

Sissel Lunde holder salgsutstilling i klubbhuset til Nardo FK Søndag 2. juni.

Av Redaksjonen

Mange kjenner henne fra en årrekke som butikkdama på en av nærmiljøets dagligvareforretninger. Nå skal Sissel Lunde vise frem sine malerier for første gang i det offentlige rom.

Men hvem er hun, sånn egentlig?

– Jeg er en selvlært kunstner, og jeg tror de fleste vil kunne kjenne seg igjen i min tanke gjennom en travel hverdag med mas og jag. Vi har alle oppturer og nedturer, grå hverdager og festdager, og hvem har ikke noen tanker om noen øyeblikk med virkelighetsflukt hvor man finner hvilepuls, ro og energi. For min del fant jeg dette i malingen, den ble min reisevenn og støttespiller i både tunge og gode dager. Jeg har fått uttrykt mye av mitt følelses -spekter på lerretet og nå er samlingen blitt så stor og mangfoldig at jeg har valgt å ta det vågale skrittet til en utstilling. Jeg stiller ut for inspirasjon og motivasjon for meg selv, og håper utstillingen kan være det samme for andre som kan kjenne seg igjen i alt hva hverdagen byr på.

Hverdagslig inspirasjon

Hun fortsetter;

– Inspirasjon finner jeg i alt hverdagslig rundt meg, som i musikk, fjellet, hytta, nabolaget, bylivet og hva livet selv har utfordret meg med. Følelser av alt dette ligger i mine malerier, der jeg har fått utløp for både frustrasjon, sinne og glede. Når jeg maler er sinnsstemningen med meg, men der og da klarer jeg å legge resten av verden utenfor, og føler at jeg lever mitt liv. Og jeg har jo i en årrekke vært butikkdama i nærbutikken, der jeg har truffet utrolig mange trivelige sjeler, kunder som har gitt meg inspirasjon i de små hverdagslige samtalene, dype som lette, spøkefulle som alvorlige. Noen ord og et smil gir mye motivasjon.

En iboende nysgjerrighet

Når vi spør hvilke teknikker hun benytter seg av forteller hun om en iboende nysgjerrighet og at hun elsker å visualisere forskjellige uttrykk. Hun maler intuitivt både figurativt, abstrakt og noe mixed-media på lerret. Det benyttes akrylmaling og hun maler både med pensel, sparkel og andre ting hun finner spennende. Fellesnevneren er maling.

Utstillingsklar

Og nå utstilling, hvorfor nå og hvilke forventninger har du?

– Ja det er den skumle biten, må innrømme at jeg blir litt nervøs bare av tanken. Men nå har jeg fått så mye positiv feedback på maleriene mine, og oppfordringene om å stille ut har vært mange, så nå kaster jeg meg ut i det. Dørstokkmilen blir litt lettere med all støtte jeg har fått fra de nærmeste rundt meg og mange andres innspill. Min forventning i dette er vel at mine inspirasjonskilder tar turen innom og forhåpentligvis finner nytelse for øyne og sjel. Og jeg håper at mange kommer for kanskje å kunne finne motivasjon til å ta steget til egne drømmer, uansett hva drømmen måtte være. Jeg både gruer og gleder meg til utstillingen, men håper flere finner det spennende nok til å kunne sette av litt tid og roe litt ned i en hektisk hverdag, for å ta en titt på mitt mangfold og kose seg med inntrykk fra mine malerier.

Utstillingen finner sted på Nardo FK Klubbhus Søndag den 2. juni fra klokken 16:00 til klokken 19:00

Hjemmeside: sissel-lunde.no

Bildene under er hentet fra Sissels Maleri på Facebook;