Debuterte i verdenscupen på skøyter

Annonse

(Foto: Douwe Bijlsma / Gewoan Dwaan)

Med gode erfaringer fra verdenscupen for U-23 ble det sist helg endelig tid for å leke med de aller beste for Erik Resell da han fikk sin debut i World Cup på seniornivå. Det ble en god opplevelse å konkurrere på internasjonalt toppnivå.

– Det føles veldig bra å konkurrere på internasjonalt toppnivå. Jeg har vært nære verdenscupen tidligere, så det er godt å endelig komme i gang med verdenscupløp. Det gir selvsagt mersmak og jeg er klar for å ta neste mulighet som kommer, forteller Resell etter World Cup-helga i Stavanger.

(Foto: Douwe Bijlsma / Gewoan Dwaan)

Videre uttaler Erik at den største forskjellen fra junior til senior verdenscup er nok rammene rundt arrangementet. Når man konkurrerer på denne arenaen er det naturligvis mer publikum og medieoppmerksomhet.

– Den aller største forskjellen er at jeg kan sammenligne meg med de de beste løperne i verden, noe jeg synes er veldig motiverende, sier den målbevisste skøyteløperen.

Hans målsetning for denne sesongen er å gjøre det bra i U-23 WC, sprint NM og andre senior verdenscuper dersom muligheten byr seg der. Han har også planlagt å reise til en rask bane mot slutten av sesongen for å sette noen nye personlige rekorder der.

(Foto: Douwe Bijlsma / Gewoan Dwaan)

Med en flott verdenscup-debut på hjemmebane i Vår Energi Arena Sørmarka gikk Erik et godt løp på 500-meter med tiden 36.14 som holdt til en 18. plass i B-gruppa.

Neste uke går turen til Seinäjoki i Finland for to uker med U-23 verdenscup der. Siden han har noen andre og tredjeplasser fra U-23 World Cup i fjor blir målsetningen i år å gjøre det enda bedre.

(Foto: Douwe Bijlsma / Gewoan Dwaan)