Til mennesker som trenger det mest

Annonse

(Foto: Vincenzo Livieri/Leger uten grenser)

TV-aksjonen NRK 2022 går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest. Akkurat nå venter millioner av mennesker på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet, men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge. 

Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge livsfarlige sykdommer, utvikle medisiner og behandle pasienter i noen av verdens glemte kriser.

Manglende folkehelse får store konsekvenser for både samfunn og enkeltmennesker. Barn får ikke vokse opp, familier mister sine kjære, unge får ikke utdanning og folk faller utenfor arbeidslivet. Uten tilgang til legehjelp, vaksiner eller medisiner mister millioner av mennesker livet hvert år. Ofte er dette mennesker i sårbare livssituasjoner.

(Foto: Pacom Bagula/Leger uten grenser)

Med årets TV-aksjon skal det bidras til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Her skal det gis vaksiner, tilgang til livreddende medisiner og helsehjelp. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer.

(Foto: Vincenzo Livieri/Leger uten grenser)

Bøssebærere

En av de flotte tingene med Tv-aksjonen er at det er en dugnad alle kan bidra på, enten om det er ved å gi støtte eller å bidra på selve dagen. En slik dugnad krever mange funksjoner, og en av disse er den viktige bøssebærerjobben. Uten bøssebærerne ville ikke TV-aksjonen hatt mulighet til å nå ut så bredt, og å treffe så mange mennesker.

Om du ønsker å bidra denne dagen er det fullt mulig å melde seg som bøssebærer, og da vil du få utdelt en egen rute av en av områdelederne i vårt omegn. De fire områdelederne for Nidarvoll, Risvollan, Nardo og Bratsberg hadde kick-off for to uker siden, og de ønsker seg svært gjerne flere bøssebærere til neste søndags aksjon.

(Foto: Nardo og omegn Frivilligsentral)

 

Bli bøssebærer – KLIKK HER!