Ruster til mottak av krigsflyktninger

Annonse

(Foto: Trondheim Kommune)

Frivillige og ideelle lag og organisasjoner mobiliserer stort for å bidra til at flyktninger fra Ukraina skal få hjelp og støtte når de kommer til Trondheim.

Mandag inviterte Trondheim kommune til informasjons- og dialogmøte der dette var temaet.

– Innsatsen fra de frivillige organisasjonene er helt uvurderlig, sa blant andre ordfører Rita Ottervik.

Bystyret har vedtatt å ta i mot inntil 300 flyktninger i 2022. Ottervik ser ikke bort fra at behovet kan bli større.

En av de som var tilstede under mandagens informasjons- og dialogmøte var daglig leder ved Nardo og Omegn Frivilligsentral, Sølvi Dørum Kailasanathan. Hun forteller at kommunen ønsker at frivilligheten bidrar med først og fremst sosiale møteplasser og aktiviteter, særlig for barn og kvinner, da det er flest flyktninger av denne gruppa. Mandag visste de ikke enda hvor mange som har kommet.

– Jeg tenker at man må bidra på samme måte til alle som flykter fra krig, uansett land. Særlig for barna er det viktig å komme raskt inn i miljøet her i Trondheim, det være seg ballsport, sang og dans eller annen aktivitet hvor de får være sammen med andre barn. Jeg har allerede fått et tilbud av en frivillig som stiller seg og hytta si til disposisjon for familier eller barn som kan trenge en dagstur i natur og rolige omgivelser, så det mangler ikke på initiativ, forteller Sølvi.