Med hjerte for barnehåndball

Annonse

(Foto: Utleira IL)

Det rettes fokus på neste generasjons håndballspillere i Utleira, og med drahjelp i styret er det allerede satt i gang flere tiltak som skal komme de yngste tilgode.

Lina Torvik og Marianne Godøy er kommet inn i Utleira håndball sitt styre for å ha ekstra fokus på barnehåndball, og å legge til rette for at det skal være et godt tilbud for barn og unge i nærmiljøet.

«Kast ballen» ble gjennomført i Utleirahallen nylig med mange ivrige elever. Lærere var Lina sammen med Ida Brattreit fra Utleiras damelag.  Det ble kastet mye ball, og det ble spist frukt. Nye baller var også på plass for anledningen.

Lina Torvik i Utleira Idrettslag (Foto: Utleira IL)

Lina jobber i samarbeid med sportsutvikler med å lage en oversikt over aktiviteter og muligheter for både minihåndball-turnering og håndballskoler for barn. De setter også opp en god oversikt som kan gjenbrukes når nye tar over. Godt forhold til nærskoler er også viktig, og nå er det neste som skjer åpne treninger der nye håndballspillere kan komme å prøve håndball sammen med barn på samme alder.

– Jeg har spilt håndball så lenge jeg kan huske, og har også prøvd en håndfull andre idretter som barn. Det er flere aspekter og erfaringer som gjør at jeg så gjerne vil at flest mulig barn skal få den samme gleden av idrettsdeltakelse som meg, forteller Torvik.

Videre forteller hun at for det første så er det en sosial arena der man får mulighet til å knytte vennskap og bekjentskaper med folk man ellers ikke ville møtt. Idretten skaper relasjoner og binder folk sammen uansett hvor man befinner seg i livet og i verden.

For det andre er det en arena der man kan oppleve mestring og utvikling med fysisk aktivitet. I tillegg så bidrar fysisk aktivitet til ikke bare bedre fysisk helse, men også psykisk helse. Idretten kan være et fristed for barn, og kanskje en særdeles viktig arena for de som ikke finner seg til rette i skolen eller som har det vanskelig hjemme.

– Idrett og fysisk aktivitet for meg er alt dette og litt til. Det er fristedet mitt. Plassen jeg opplever mestring og adrenalin. En arena jeg kan lære om organisasjon og samarbeid, og ikke minst en plass der jeg har møtt flere av mine nærmeste venner, sier hun.

For barnas trivsel og oppvekst

Marianne Godøy (Foto: Utleira IL)

Barnehåndball gir ikke bare muligheten for å være med og å bli kjent med gode venner, men det er også et sted hvor man kan møte voksne utenfor hjemmet og skolen som ser deg. Man lærer ikke bare nye bevegelser og skudd, men også det å samarbeide og jobbe sammen mot et felles mål med andre.

Det forteller Marianne Godøy i Utleira håndball.

– Jeg har på samme måte som Lina drevet med mye forskjellig idrett siden jeg var liten. Håndballen har vært en spesielt viktig arena for meg gjennom min oppvekst.

Videre sier hun;

– Gjennom å spille håndball har jeg lært viktige verdier som jeg har tatt med meg videre til andre deler i livet. Deriblant at hardt arbeid, initiativ, engasjement og innsats lønner seg.

Barnehåndball gir også en unik mulighet til å få tillit og ta ansvar i ung alder. Også det at en voksen bryr seg og innimellom hører hvordan det går kan være avgjørende for barnas trivsel og oppvekst.

– For meg er det viktig å forbedre tilbudet av barnehåndball slik at barn i nærområdet får et sted å gå til på ettermiddagene istedenfor å bli hengende på butikken eller andre steder, avslutter Marianne.

(Foto: Utleira IL)