Med sin egen grevling i taket

Annonse

St. Olav måtte ha sin helt egen maskot, og fra tegnebordet til velkomstfest har det tatt litt tid. Men nå er Gusse her! Fra venstre: Grethe Aasved, Øystein Dolmen og Else B. Stålen. (Foto: Geir Otto Johansen)

Små og store var samlet i vestibylen på Kvinne-barn-senteret 10. januar for å feire at Gusse endelig er på plass på St. Olav. Administrerende direktør ved St. Olav, Grethe Aasved, ønsket offisielt velkommen, spesielt til de barna som hadde mulighet til å være til stede.

Gusse grevling er offisielt kronet som St. Olavs maskot, og nå er han på plass i taket på Kvinne-Barn-senteret.

Gusse til barna på sykehuset

Barnepsykiater og prosjektleder Else B. Stålen er en av de som har jobbet iherdig for en egen maskot på St. Olav, og var strålende fornøyd på velkomstfesten.

– Det har vært en lang reise for å få Gusse hit, men nå er vi så glade for at han er her. Barn som er mye på sykehuset får nå sin egen Gusse, i tillegg til at han er synlig på alle avdelinger hvor det er barn. Og Gusse er allerede godt i gang med jobben sin, han har vært med på flere undersøkelser og behandlinger sammen med helsepersonell og barn. Det er en stor dag for oss i dag, og vi gleder oss til fortsettelsen, sa en smilende Stålen.

Gusse er en del av prosjektet «Forebygging av tvang. Tryggende tiltak for barn/ungdom 0-18 år for å forebygge tvang ved prøver, undersøkelser og behandling i sykehus» på Barne- og ungdomsklinikken ved St. Olav. En maskot som kunne fungere som et kommunikasjonsverktøy og som demonstrasjonsfigur når prosedyrer skal forklares til barn, sto på blokka for flere år siden. Inspirasjon er hentet fra kosedyret Rasmus på Riksen og flodhesten Hippo på Nordlandssykehuset.

Brev til klinikksjefen

Flere barn har allerede rukket å møte Gusse før velkomstfesten, og en av dem tenkte at det hadde vært fint om Gusse faktisk kunne være i taket på Kvinne-barn-senteret. Gusse er jo tross al​t nært beslektet med grevlingen i taket til Knutsen og Ludvigsen. Dermed gikk det brev til klinikksjefen ved Barne- og ungdomsklinikken på St. Olav med spørsmål om kanskje grevlingen burde være i taket – og slik ble det. I vestibylen i Kvinne-barn-senteret pryder nå grevlingspor den ene veggen, og helt øverst oppunder taket sitter Gusse og smiler ned til alle som går forbi.

Øystein Dolmen sang og spilte Grevling i taket på Gusse-festen, til stor glede for både små og store. Før kakene ble servert, fikk han også offisielt stadfestet navnevalget.

IKKE ELLEDILLER ELLER KROKOFANTER:… men vi har en grevling i taket. Og det har vi nå på Kvinne-barn-senteret. Øystein Dolmen sang den kjente og kjære låten på velkomstfesten til Gusse. (Foto: Geir Otto Johansen)

 

MAT FOR GREVLINGER OG FLERE: Grevlingkake må til når en grevling skal ønskes velkommen til bords på hospitalet. (Foto: Geir Otto Johansen)

(saken ble først publisert på St.Olavs hjemmesider 11. januar / skrevet av Christina Yvonne Kalland)