For mange er høstferie synonymt med LAN

Annonse

(Foto: Stian Tørstad)

I høstferien arrangeres det TrøndeLAN igjen. Dette er Trondheims største datatreff, og arrangøren lover tidenes gjennomføring. Det er også mulig å kvalifisere seg som Norges Beste Gamer under arrangementet.

Etter flere år med økende antall deltakere og besøkende, har de i år et svært spennende program under årets LAN i Utleirahallen med blant annet CS:GO, League of Legends og Rocket League-turnering som inngår i en premiepott på hele 30.000,-.

De får også besøk av Norges Beste Gamer, som er en gjeng fra Tvibit i Tromsø som nå reiser landet rundt for å finne nettopp den beste gameren i Norge. I fjor var det også Trøndelags-kvalifisering på TrøndeLAN, hvor en av disse deltakerne kom på 2. plass i finalen som ble avholdt i Sortland i Troms. Så alle gode gamere i hele Trøndelag burde lese seg opp på hva Norges Beste Gamer er, og hvordan man kan delta. Det hadde vært fantastisk om Trøndelag kunne fått Norges beste gamer!

I tillegg til alt dette, kommer Bitfix Gaming med en Chill-Out-Zone hvor alle kan komme å slappe av med PCer, konsoller og VR-briller som er til utlån. En stor Super Smash-turnering vil også finne sted, samt at det blir konkurranser i foto.

(Foto: Stian Tørstad)

Det er kommet godt med påmeldinger så langt, men Stian Tørstad som fungerer som infoleder i Casual Gaming forteller at det er plass til flere.

– Hovedmålgruppa vår er de som er glade i spill. Om du er 12, 30 eller passert åtti så spiller det ingen rolle. Vi ser at hvem som helst kan ha glede av å være på et arrangement som TrøndeLAN. Vi har også mange flere aktiviteter enn å sitte på PCen, som f.eks VR-briller og hacke-konkurranse med Telenor, for å nevne noe, forteller Tørstad.

LAN på Ristunet

Høstferien byr også på LAN i et litt mindre format. Dette skjer på Ristunet i motsatt ende av uka for TrøndeLAN. Her blir det gaming, konkurranser, døgning og mye kult som skal skje. Dette arrangementet er for ungdom, og krever påmelding.