Med lidenskap for faget sitt

Annonse

(Foto: nardoposten.no)

Kreativiteten gjorde at valget falt på frisør som fag. Interessen har kommet gradvis, men siden første året på videregående var det ingen tvil. Etter elleve år i faget er Marcela Olsen nå et av de nye tilskuddene ved frisørsalongen på Nardo Centeret.

Siden første året på videregående med design og håndverk var det ingen tvil, det var frisør hun skulle bli. Marcela var tidlig bestemt på at det var herrefaget som var tingen, selv om hun ikke hadde så god kjennskap til barberingsbiten på det tidspunktet. Det var kreativiteten som gjorde at valget falt på akkurat dette faget.

(Foto: nardoposten.no)

Å formidle kunnskap

Olsen tok sitt svennebrev i august 2011, og har de siste årene jobbet i en salong i midtbyen hvor hun har stått med kunder, men også drevet med opplæring. For Marcela betyr det mye å kunne videreformidle sin egen kunnskap.

– Det å få lov til å lære opp noen sånn at de blir like dedikerte og glade i det som jeg selv er gir meg veldig mye tilbake, sier hun.

Det at hun nå har begynt å jobbe ved Nardo Frisørsenter har gjort at hverdagen er forenklet. Kort vei til arbeid, mindre dødtid og mer fritid. Dette bidrar også til å frigi tid til å drive enda mer med kursing, visninger og lignende for den svært dedikerte frisør og barbereren.

Barberer og herrefrisør Marcela Olsen er nå å finne ved Nardo Frisørsenter.

Mer å gjøre

Hun har funnet seg godt til rette, og synes oppstarten har vært veldig bra.

– Det har vært helt fantastisk å komme i gang på Nardo. Veldig artig fordi det har vært mye mer å gjøre enn det jeg først så for meg, og det er mer å gjøre her enn hva det har vært i byen, forteller den godt fornøyde frisøren.

En av forskjellene fra å stå i en sentrumssalong kontra det å komme ut i en bydel har vel vært typen behandlinger som utføres. Her er det mer helbarbering har Olsen et inntrykk av så langt, og de er selvfølgelig like velkommen som de med skjegg.

– Mange kan nok ha behov for hjelp til en helbarbering, eller en touch-up med å få satt linjene med jevne mellomrom. Det gjør jeg med glede, sier Marcela med et smil.

 

(Foto: nardoposten.no)

Mer enn en hårklipp

Det å gå til barberer er ikke bare en hårklipp, det er en spa-opplevelse. Med varme kluter, og lett ansiktsmassasje er det et øyeblikk med velvære også for menn, og man behøver ikke å ha verdens beste skjeggvekst for å gi seg selv en slik opplevelse.

Midt i smørøyet

Det er en godt fornøyd barberer og herrefrisør som selv tenker at hun har havnet midt i smørøyet for å være lett tilgjengelig for sine kunder.

– Her er det gratis parkering og gode bussforbindelser, samt at senteret har det meste man måtte behøve, avslutter Olsen.

(Foto: nardoposten.no)