En sak som ligger hjertet nært

Annonse

Her er eksempel på noe av det som Hilde har samlet inn. Medisiner, varme pledd og hygieneartikler er noe av det behovet er stort for.

Da Hilde bodde i Haugesund var hun frivillig i KPK-Ukraina, en organisasjon som hjelper de fattige i landet. Nå har hun samlet inn nødvendige ting som Den Ukrainske Foreningen i Trondheim sørger for å frakte videre slik at det kommer frem til de trengende ofrene for den meningsløse krigen.

Hilde Loktu bestemte seg for å samle inn det hun hadde fått vite at de uskyldige krigsofrene i Ukraina måtte ha behov for. Hun forteller selv hvordan det kom i gang;

– Jeg ønsket å hjelpe de som nå må forlate hjemmene sine i Ukraina. Tenkte å hjelpe til på noen av de andre som tar imot donasjoner, men siden jeg ikke har bil så ble det litt vanskelig. Så da spurte jeg KLP eiendom om å få låne et lokale i MAX bygget på Tempe siden jeg bor like ved. Det sa de ja til, og da var det bare å sette i gang å ta i mot det som trengs. 

Klær har Hilde sortert etter størrelse, og sko i egen eske.

Alt det hun nå har samlet inn leveres inn til Den Ukrainske foreningen i Trondheim. Så blir det fraktet videre til den Ukrainske ambassaden i Oslo. Responsen var rolig først, men så fort folk fikk vite om det kom det inn masse klær, leker, sko og førstehjelputstyr. Hilde sier hun blir så rørt over givergleden.

– At det lokale næringslivet støtter er veldig viktig. Jeg hadde ikke klart det uten de. Så jeg er så takknemlig for at de stiller opp, avslutter hun.