Åpent hus på Frivilligsentralen

Annonse

Nardo og omegn Frivilligsentral har inngang ved solsenteret på Nardo Centeret.

Av Redaksjonen

Frivilligsentralen på Nardo Centeret har nå vært åpen i snart ett og et halvt år og det er mye som foregår. Det er imidlertid plass til mange flere frivillige og flere aktiviteter!

Åpnet i januar 2018

Sentralen åpnet dørene i januar i fjor og mye av tiden har gått med på å fortelle om sentralen og hvilke muligheter som finnes. Det er også startet mange aktiviteter gjennom sentralen som frivillige kan bli med på. – Det er rom for flere frivillige og flere aktiviteter, sier Trond Østvold, leder for frivilligsentralen.

Prosjektene og aktivitetene er mange og varierte

Prosjektene de allerede er i gang med har stor spredning. Sentralen, som sin eier Tordenskiold senter, har fokus på folkehelse og hver mandag er det gågruppe fra Nardo Centeret. Fra høsten blir det treningsgruppe på torsdager i tillegg. Med fokus på integrering har sentralen prosjekter med Trondheim voksenopplæring på Trondheimsporten og språkkafé på Risvollan bibliotek. Sammen med Ressurssenter for demens har frivilligsentralen prosjektet aktivitetsvenn og demensvennlig bydel. – Det er bare starten ,kan Østvold fortelle. – Hvem som helst kan komme med en god idé og plutselig er vi i gang med noe helt nytt.

Leder ved Nardo og omegn Frivilligsentral Trond Østvold trives i lokalene på Nardo Centeret hvor han er lett tilgjengelig for de som måtte ønske å ta en tur innom.

Nye prosjekter fra høsten

Trond kan fortelle at det vil skje en del nye ting til høsten om alt går etter planen. Alle planene er imidlertid avhengig av at det dukker opp frivillige som har lyst til å være med. Frivilligsentralen bruker facebook, hjemmeside og plattformen frivillig.no for å fortelle om oppdragene som er. Samtidig så er sentralen åpen fra 09.00 – 15.00 mandag til torsdag og det er bare å komme innom og slå av en prat. – Jeg begynner å få til kaffen ganske bra og det er alltid hyggelig med besøk ,sier Østvold.

En liten idé kan bli til mye

Danseklubb, joggegruppe, håndverksgruppe, fotballag for seniorer eller bruktbutikk? Det meste kan la seg gjøre om noe har engasjementet. Frivilligsentralen kan hjelpe med å komme i gang. Man trenger kanskje lokaler, kanskje noe utstyr og andre frivillige og det kan sentralen hjelpe med å skaffe. Her er det bare å komme med ideer!

Åpent hus

27 juni kl. 10.00 – 18.00 er det åpent hus på frivilligsentralen! Her kan alle som ønsker stikke innom og ta en prat med leder Trond Østvold. Stikk innom og hør hva du kan bidra med eller kom med en egen idé. Alle kan bidra og alle er velkommen!