Søker flere engasjerte voksne

Annonse

 

Med nytt flomlys på plass er Steinan Skitrekk ytterligere oppgradert, og klart for en ny sesong med vinterglede. Og om været holder ser det ut til å bli sesongåpning veldig snart.

Mange av de som har vokst opp i Nardo, Risvollan og Steinan-området har lært å stå på «nedover-ski» i skitrekket som drives på dugnad for Othilienborg Idrettslag. Etter at det flotte huset sto ferdig i skitrekket har også belysningen i bakken nå blitt oppgradert. Nå er fasilitetene ved Steinan Skitrekk bedre enn de noensinne før har vært. Og alt dette har de dyktige og engasjerte foreldrene til den oppvoksende generasjonen fått til på dugnad.

Men som alle vet, den oppvoksende generasjon er i en evig utskiftning og så blir det også med de som stiller på dugnad. En av de mest ivrige ildsjelene i skitrekket de siste årene er og har vært Halvor Bunkholt. Nå oppfordrer han og resten av skigruppa flere til å bli med inn i det hyggelige miljøet som er skapt gjennom mange års drift.

– Hvert år vokser noen eldre barn ut av skitrekket vårt, og nye småttiser vokser inn i det. En naturlig følge er at skitrekket trenger nye foreldre som kan ta over for de som har fulgt barna sine ut av skitrekket, uttaler Bunkholt.

Han forteller at på søndag klokken åtte skal de ha et møte i skitrekket for å gå gjennom rutinene som følges når de kjører heisen for barna. Dette er en fin anledning for alle som har lyst til å komme og bli kjent med skitrekket.

12 år gamle Håkon Bunkholt og hans far Halvor har begge tilbrakt mange timer i skitrekket de siste årene. I bakgrunnen jobber Geir Ove Kulseth som også har vært en pådriver i mange år.

Big Jump og nudler

Håkon Bunkholt har de siste årene brukt mye tid på skiene i denne bakken, og sammen med ham har det fulgt med to engasjerte foreldre. Halvor og Ingjerd Bunkholt har lagt ned en enorm innsats for at dugnadsdriften av skitrekket har vært vellykket.

– Det føltes deilig å endelig få testkjøre løypa. Har bare rukket en tur i Vangslia så langt denne sesongen, forteller Håkon som var med onsdag kveld når pappa Halvor fikk gjort unna de siste sesongforberedelser i tospann med mangeårige pådriver Geir Ove Kulseth.

Når vi spør hva Håkon synes er best med skitrekket svarer han kontant;

– Big Jump og nudlene!

Håkon har brukt mange timer i bakken ved Steinan Skitrekk.

Fra toppen av bakken

Etter at flomlysene var slått på og heisen satt igang for testkjøring tok det ikke veldig lang tid før det dukket opp flere som ville benytte anledningen. Brødrene Markus og Heine Sønderland bor ved toppen av skitrekket og hadde akkurat kommet hjem fra Vassfjellet da de så at heisen var i gang.

Heine (10) og Markus (13) bor ved toppen av skitrekket. De benyttet anledningen onsdag kveld da heisen var åpen for testkjøring.

Og det tok ikke lang tid før plasseringen av rails var igang etter at Big Jumpen var testet ut. Nå mangler det bare et lite snøfall til før forholdene er optimale for sesongstart, for alt annet ser ut til å være i rute.

Markus, Håkon og Heine i full sving onsdag kveld.

Og husk, om du har lyst til å engasjere deg sammen den fine gjengen som får hjulene til å gå rundt så er det bare å møte opp. Om du vil følge med på skitrekkets åpningstider eller finne annen nødvendig informasjon kan du finne dette på Facebook-siden.

Steinan Skitrekk på Facebook – klikk her!