En gapahuk utenom det vanlige

Annonse

Man kan fyre bål, sitte tørt og ikke minst sitte mange sammen. Gapahukene er aktuelle vinter som vår, og det å ha tak over hodet når man tar seg en rast er vel sjeldent feil. På dugnad og spleis har FAU ved Nardosletta Barnehager sørget for at det nå står en splitter ny gapahuk til bruk i Popkornskogen.

For den som ikke vet hvor Popkornskogen er så er dette det lille skogholtet hvor turstien og lysløypa skaper forbindelse mellom Steinan Skitrekk i Vestlia og Othilienborg. En sti som blir benyttet av mange i det daglige for å komme seg fra A til B, men også til trim og rekreasjon. Et populært turområde også for barnehagene og skolene i nærmiljøet.

Det har vært ett fint trekløver som har vært drivkraften bak dette prosjektet, og de har i tillegg fått ekstra hjelp av frivillige fra både Vestlia og Jotunheimen barnehager.

– Prosessen har vært hyggelig, sier Eirik, Kåre og Hågen som har vært de tre ildsjelene som har brukt mest tid på dette.

Spleis og bidrag

Barnehagene selv ved Hilde Antonsen berga det hele inn økonomisk ved at kommunen bidro med ekstra materialer, noe de ble helt avhengige av. I tillegg hadde de en spleis der de ble overveldet av givergleden til store og små rundt omkring i nabolagene, til og med fra besteforeldre som bor i andre deler av landet.

Et komplisert byggverk

– Tror jeg trygt svarer for alle når jeg sier at vi er godt fornøyd med å være ferdig med prosessen. Det var ett komplisert byggverk og har medført sine timer i kvelder og helger, forteller Kåre Ydsti som har vært en av de tre ildsjelene som har stått bak det meste av arbeidet med oppføringen av den flotte gapahuken.

Optimisme og tålmodighet

Spleisen sammen med materialene fra kommunen, ispedd en god porsjon optimisme og tålmodige ektefeller ble oppskriften for å nå i mål med dette prosjektet. Det er mange ettermiddager, kvelds- og helgetimer som er lagt ned for at alle som ferdes i området nå skal kunne ha glede av det ferdige byggverket.

Et samlingssted

– Barnehagene har allerede tatt gapahukene i bruk og tilbakemeldingene har vært kjempehyggelige, forteller Eirik, Kåre og Hågen.

Her kan man fyre bål, sitte tørt og ikke minst, sitte mange sammen. Gapahukene er aktuelle vinter som vår og det å ha tak over hodet når man tar seg en rast er vel sjeldent feil.