Et samlingssted i bydelen runder 35 år

Annonse

De siste 20 årene har Nardo Centeret vært eid av familien Eliassen, her representert ved søsknene Odd Kristian og Signy som begge til daglig jobber på senteret.

Siden 1985 har Nardo Centeret vært et naturlig møtepunkt i bydelen. Bydelssenteret har siden starten utviklet seg i takt med nærmiljøet, og har de siste tjue årene vært et familieeid foretak i motsetning til de aller fleste senter. Opprinnelsen til senteret var tre ulike butikker ved det gamle Nardokrysset som måtte vike når Omkjøringsveien skulle utbedres på midten av 80-tallet.

Lang historie

I en årrekke var Nardokrysset «sentrum» av bydelen med Sagasenteret som var eid av familien Fuglstad, Eva Borgen med kiosken i 1. etasje og og andre etasje som besto av både garn og annet «nips» og på den andre siden av Utleirveien lå K. Eliassen som var dagligvare og fiskeutsalg. Disse tre butikkene dekket store deler av behovet for bydelens beboere. Da planleggingen av prosjektet med utvidelse av Omkjøringsveien startet var det i utgangspunktet lagt til rette for at det skulle bygges bensinstasjon på tomten som Nardo Centeret i dag befinner seg på. Denne tilretteleggingen ble omregulert, og de tre aktørene på Nardokrysset fikk kjøpe arealet for å i samarbeid kunne bygge og etablere et nytt bydelssenter på Nardosletta.

 

Bilde av K. Eliassen fra Nardokrysset. Her var det dagligvare og fiskeutsalg i 1. etasje, og frisørsalong i andre etasje. I årene fra 1948 til 1974 var 2. etg. familien Eliassens bolig.

 

Kaare Eliassen var et ansikt de aller fleste på Nardo kjente til.

 

Vokst i takt med bydelen

Siden åpningen i oktober 1985 har senteret utvidet arealene flere ganger og det har vært noe utskiftning av aktører, men det er noen av bedriftene du finner på senteret som har vært med siden starten. En av disse er frisørsalongen som først holdt til i andre etasje frem til 1996, og flyttet deretter til nye og større lokaler i første etasje da byggetrinn 2 sto ferdig. Eier og daglig leder Signy Eliassen har nå drevet salong på Nardo i 43 år.

 

Signy Eliassen har drevet frisørsalong på Nardo i 43 år. Hun er en av de fire søsknene som i dag eier Nardo Centeret.

 

Har vært med siden starten

En annen som har jobbet ved senteret helt siden starten er Bern Eggen i fiskedisken på dagligvarebutikken. Han begynte å jobbe med fisk og sjømat ved fiskeutsalget på Nardokrysset før han ble med videre på veien, og har vært en av kontinuitetsbærerne som har videreført god kunnskap og sørget for et godt utvalg av sjømat til bydelen gjennom senterets historie.

 

Bern ved fiskedisken på dagligvarebutikken har videreført god kunnskap og et godt utvalg i fiskehandler Eliassens ånd gjennom 35 år ved senteret.

 

Slik så bæreposene fra Eliassens butikk i Utleirveien 2 ut i en periode.

 

Pandemihensyn

I et år med mange hensyn å ta i forhold til smittevern og lignende begrensninger har det ikke vært lett å planlegge feiring av 35-årsjubileum. Det har derfor vært utfordrende å gjøre dette på tradisjonelt vis. De aktiviteter som har vært gjennomført har derfor ikke blitt annonsert slik at det skal oppfordre til ansamling av folk. Torsdagen i jubileumsuken ble det delt ut bursdagskake til de heldige som tok turen innom senteret.

 

Nina fra Floriss og Kristin ved Papilio er to av de som har gjort en flott jobb for å legge til rette for markeringen av senterets 35-årsjubileum.

 

Muntert innslag på en grå dag

På selveste 35-årsdagen Lørdag 17. oktober både blåste det og regnet fra en grå himmel, men ved Nardo Centeret fikk man likevel oppleve levende musikk ute på torvet. Der var det satt opp en liten scene, og pianoentertainer Jack Nowak var et munter innslag for de som gikk forbi. Han fikk frem smilet på de besøkende på tross av det trønderske høstværet. Senere på kvelden var det planlagt fyrverkeri som desverre måtte utsettes grunnet det dårlige været slik at sikkerheten ble ivaretatt.

 

Pianoentertainer Jack Nowak skapte god stemning i det grå høstværet.

 

Visuell feiring

Med de begrensningene koronasituasjonen har bringt med seg ble det i stor grad lagt opp til at markeringen av 35-årsjubileumet for bydelssenteret på Nardosletta ble en visuell feiring for ivareta smittevernhensyn. Dette ser ut til å ha vært viktig for senteret for å tenke på folks sikkerhet fremfor å «utnytte» situasjonen for å skape økt omsetning. En viktig prioritering i den situasjonen samfunnet står midt oppi.

 

 

 

Besøk Nardo Centeret på Facebook – klikk her!