Sammen hver for seg

Annonse

Ida (11år) spiller klarinett i hovedkorpset og Tilde som nettopp har fylt 9 år spiller saksofon i aspirantkorpset.

Da skolene ble stengt og restriksjoner satt inn for å begrense smitte, måtte også korpsene slutte å møtes til øvelser. Heldigvis har Steindal Skolekorps kreative medlemmer og fleksible dirigenter som var raskt ute med løsninger for å gjennomføre øvelser, selv om musikantene måtte sitte i hver sine hjem. Nå kan de endelig møtes til øving igjen, dog i mindre grupper.

Det digitale skolekorpset

Her øver Steindal Skolekorps, sammen men på trygg avstand. Da skolene ble stengt og restriksjoner satt inn for å begrense smitte, måtte også korpsene slutte å møtes til øvelser. Korpset investerte i en digital løsning hvor alle kan treffes minimum en gang i uka. Det startet med et digitalt treff for å holde kontakten allerede uken etter stengingen av skolen, men på andre øvelse tok alle også fram instrumentene.

 

Foto: Privat

Markering av nasjonaldagen

Nå er alle spente på hvordan 17. mai vil bli. Korpsmusikk er selvfølgelig en viktig del av nasjonaldagen for musikantene, men også for befolkningen vil det bli en trist 17. mai uten skolekorpsene. Steindal er i full gang med å planlegge et alternativt opplegg. Dagen er viktig, for å feire demokratiet, men også for spilleglede og rekruttering av nye medlemmer til korpsene. Du vil nok kunne se korpset på en digital plattform og nå er det bestemt at det også vil bli mulig med spilling i nærområdet om man ivaretar gode smittevernrutiner.

– Vi håper å dekke det meste av skolekretsen slik at de fleste skal kunne høre «korpslyd» fra sine balkonger på 17. mai – slik det skal være! Etter marsjeringen blir det et par timer pause før vi samler korpset for en liten konsert og å være med på felles spilling og synging av nasjonalsangen kl 13. 

Har savnet venner og fellesøvinger

Ida (11år) spiller klarinett i hovedkorpset og Tilde som nettopp har fylt ni år spiller saksofon i aspirantkorpset. De synes digitale øvelser har vært veldig ok og et morsomt alternativ, men har savnet venner i korpset og fellesøvinger. De gleder seg til 17. mai selv om det er litt trist at de ikke får marsjere og spille i barnetoget. Tilde hadde gledet seg til å gå sammen med skolekorpset for første gang. Nå er de glade for at det kanskje kan bli litt spilling med korpset i nærområdet allikevel.

 

 

Alternativ rekruttering

Steindal forbereder seg også på å rekruttere nye musikanter, selv om det ikke blir på den tradisjonelle måten hvor potensielle aspiranter får prøve instrumentene. I stedet blir det spilt inn videoer, hvor medlemmer i hovedkorpset får fortelle om det instrumentet de har valgt og hvor de stolt kan vise fram hvordan de
spiller på det. De ukentlige digitale treffene og oppgavene som blir tildelt har vært viktige. Venner får treffes og se hverandre, samtidig som korpset opprettholder motivasjonen og øvelser. Nå ser det ut til at tiltakene virker, og at det igjen kan gjennomføres felles korpsøvelser, først og fremst i mindre grupper.

Det foreligger en ny veileder for kor- og korpsøvelser som utvider muligheten til å gjennomføre felles øvinger.

– Vi har allerede planlagt gruppeøvelser med grupper på maks 5 personer (innenfor allerede eksisterende smittevernregler og samme som for fotballen) og vil først gjennomføre dette en uke eller to. På grunnlag av de aller siste retningslinjene som er kommet ser vi nå for oss at i alle fall siste øving kan bli en «felles» øving med inntil  30 personer, dette vil dekke hele hovedkorpset for vår del. Det er strenge krav og man må ha et stort lokale slik at man ha grupper på 5 med minst 2 meter mellom hver musikant og 4 meter mellom hver gruppe slik at det kan være opp til 30 til sammen, uttales det fra korpset.

«Byens beste loppemarked»

Korpsets viktigste inntektskilde er det årlige loppemarkedet som arrangeres hver høst på Steindal Skole og de krysser fingrene og håper dette kan gjennomføres på tilnærmet vanlig måte. Loppetelefonen er for øvrig åpen hele året og arbeidet med å samle inn lopper vil fortsette helt frem høsten.

– Ring oss gjerne på tlf 98651159 om det er lopper å hente så finner vi en løsning selv i disse spesielle tider, uttaler representanter for korpset.