En innsats før det går mot en ny vinter i skitrekket

Annonse

Med vinter i anmarsj var det klart for dugnad og klargjøring i Steinan Skitrekk lørdag. Med friskt mot og arbeidsantrekk på var det en fin gjeng som var samlet for å gjøre en innsats slik at skitrekket er klart for frost og årets første snøfall.

Og det er et stort område som både skal ryddes og klargjøres for å skape optimale forhold i nærmiljøets flotte skianlegg. Anført av ildsjelene Halvor og Ingjerd Bunkholt var det ivrige deltakere ved årets dugnad i skitrekket som driftes av Othilienborg Idrettslag. Med godt humør ble det tatt fatt på både demontering av gamle rails, rydding av vegetasjon og annet forefallende arbeid.

Bård Henry Rennemo og Arnfinn Thoresen har i mange år lagt ned en stor innsats i nærmiljøet, og skitrekket er intet unntak i deres engasjement.

Viktige bidragsytere

Othilienborg IL er et relativt lite idrettslag sammenlignet med naboklubbene, og driften av klubben avhenger av at foreldre, foresatte og ildsjeler engasjerer seg i de ulike oppgavene som må utføres for at aktivitetene for den oppvoksende generasjon skal bestå. Etterhvert som ungene vokser forsvinner også foreldre ut av klubben, så det er alltid plass til flere bidragsytere både i skitrekket på vinteren og i forbindelse med den aktivitet som finner sted på sommerstid. Og jo flere som engasjerer seg, det mindre arbeid faller på hver enkelt.

Vårt inntrykk da vi besøkte skitrekket i forbindelse med helgens dugnad er at det er et godt miljø, og at alle er like viktige bidragsytere.

Ingjerd Bunkholt og Ann Kristin Sjaastad i full sving med rydding langs heistrasèen.

 

Ingjerd og Ann Kristin tok ansvar i toppen av bakken på lørdagens dugnad.

Fantastiske fasiliteter

Gjennom alle de årene skitrekket i Vestlia har eksistert har det aldri vært så gode fasiliteter som det er i dag. I mange år ble heisen driftet fra en sliten brakkerigg. Denne ble påtent og brant ned for noen år siden, og etter dette ble det oppført nytt bygg sammensatt av containermoduler. Denne ble fuktskadet og måtte også rives etterhvert. Med fenomenal innsats fra mange involverte i klubben og støtte fra kommunen, men med Halvor Bunkholt i spissen for det praktiske, så står det i dag ei flott hytte som fungerer både som varmestue, kiosk og klubbhus i skitrekket.

Halvor Bunkholt (t.v. i bildet) har lagt ned en ikke ubetydelig innsats for at fasilitetene i skitrekket er så gode som de fremstår i dag.

Ingen dugnad uten vaffel

Lørdagens dugnad startet med oppholdsvær, men etter et par timer med iherdig innsats fra de fremmøtte kom regnet. Da var det godt å ta en pause inne i skihytta med kaffe og nystekte vafler, noe som virkelig falt i smak hos dugnadsgjengen. Med godt humør og vaffel i magen ble dugnaden fullført for denne gang.

 

Nystekte vafler med hjemmelaget syltetøy var vel unt den fine dugnadsgjengen i skitrekket på lørdag.