En herlig følelse å bli norgesmester

Annonse

Sofie Fransisca Abrahamsen tok gull i helgens NM i bryting for ungdom. (Foto: Lena Borch Abrahamsen)

I helgens NM i bryting for ungdom ble det endelig gull for Sofie Fransisca Abrahamsen. Med en femteplass og tre NM-sølv fra før smakte det utrolig godt å kunne trone øverst på resultatlistene.

17-åringen som er bosatt i Vestlia begynte med bryting allerede i en alder av 9 år. Da bodde hun i Vardø, som da var arrangør av Nord-norsk mesterskap i bryting. Hun syntes det var artig å se på, alle var sterke og spenstige- det ville hun også bli.

– Jeg gikk et år i Vardø, så flyttet vi til Trondheim hvor jeg fortsatte og trener i dag. I tillegg ble jeg tatt opp på landslaget for to og et halvt år siden, forteller den nybakte norgesmesteren.

(Foto: Lena Borch Abrahamsen)

 

Vi spurte Sofie hvordan det føles å kunne kalle seg Norgesmester.

– Ååå det er en herlig følelse. Endelig kom gullet. Motstanderen var sterk, og hadde overtaket i noen sekunder. Men jeg klarte å snu situasjonen og fikk lagt henne på fall. Fall vil si at hun har begge skuldrene på matta og kampen er da avgjort med seier. Jeg har en femteplass og tre NM sølv fra før, så dette smakte godt. 

(Foto: Lena Borch Abrahamsen)

Ekstra boost

Det krever mye trening og forberedelser for å kunne hevde seg på et slikt nivå, og Sofie legger ned mye innsats for å kunne oppnå sine mål.

– Jeg trener mye både bryting og vekttrening. Videre er jeg med på U17 landslaget, som gir meg mye reising til Fredrikstad hvor landslaget trener. Videre drar vi en del utenlands som gir ekstra boost og ikke minst får vi testet nivået utenfor Norge.

(Foto: Lena Borch Abrahamsen)

 

(Foto: Lena Borch Abrahamsen)

Nardo-Posten gratulerer den nybakte norgesmesteren!