På treningssamling for guttelandslaget

Annonse

 

(Foto: Utleira IL)

Utleiras Elias Aarsand ble tatt ut til treningssamling for guttelandslaget for 04/05 (LM04) som ble avholdt i Skien i uke 38. Elias har til vanlig sin treningshverdag sammen med Utleira sitt gutter 16-årslag. På denne samlingen ble han også gjenforent med tidligere lagkamerat fra Utleira g05, målvakt Oskar Engeset-Nordanger Knudsen, som nå spiller for den tyske klubben Gummersbach.

Elias er en ekte Utleiragutt som startet på allidrett siste året i barnehagen. Foruten håndball har han vært innom fotball, ski og friidrett i idrettslaget. Nå er det håndball som tar det meste av treningshverdagen.

Hva var fokus på LM04-oppholdet?

– Fokuset var på styrke og trening med ball på denne samlingen. Det var artig å få kjenne på nivået og få spille med de beste. Når man trener med en slik gruppe ser man hva man må strekke seg etter, forteller Aarsand.

Hva tar du med deg til egen treningsgruppe etter en slik samling?

– Det er viktig å holde et høyt nivå på trening. Det å ha vært og det å være i en prestasjonsgruppe som ønsker kvalitet hjelper på. Det er jo den daglige treningen som legger grunnlaget.

Man kommer jo ikke unna av det er en del trening som ligger bak. Hvor mye treningsarbeid legger du ned i løpet av en uke?

– Akkurat nå ligger treningsuken på 10-14 økter. 4 halløkter med eget lag, 2 styrkeøkter og 1 økt i hall på skolen (Elias går på idrettsfag på Heimdal vgs). Utenom dette har jeg 2 individuelle styrkeøkter fast. I en vanlig uke varierer det med enten ekstra styrkeøkt eller individuelle økter i hall. I sesong med kamper blir treningsbelastningen selvfølgelig mindre.

Noen tanker om årets sesong?

– Det blir jo spennende å delta i BRING-serien og få kjenne på nivået der. Ekstra artig er det å kunne gjøre det sammen med kamerater som jeg har spilt med siden allidretten, avslutter Elias.

 

(Skrevet av Utleira IL)