Gleder seg til å åpne skitrekket igjen

Annonse

Leder av skigruppa i Othilienborg IL Halvor Bunkholt var i godt humør når den siste finpussen ble gjort dagen før dagen.

Med Kong Vinter på lag er det endelig duket for at de engasjerte i Othilienborg Idrettslags skigruppe kan sveive igang heisen ved Steinan Skitrekk igjen. Etter å ha lagt ned en enorm innsats for å få på plass et nytt hus etter noen år med utfordringer på fasilitetene, er det med stolthet og glede at flomlyset slås på og kiosken åpnes. Mandag kveld var det noen få heldige som fikk prøvekjørt både heis og bakke, og siste finpuss fra gjengen som gjør det hele mulig ble iverksatt.

Endelig vinter

Med en så langt snøfattig vinter har det ikke vært etablert noen form for såle i skitrekket som ligger  med adkomst fra Vestlia på nedsiden av Steinanveien. Etter å ha lagt en sommer og høst bak seg med en enorm dugnadsinnsats og med uvurderlig hjelp fra Trondheim kommune har Othilienborg Idrettslag bygget en ny varmestue i Steinan Skitrekk til erstatning for den som ble kondemnert grunnet råteskade.  Aldri før har klubben hatt et slikt samlingssted med så gode fasiliteter både for drift av skitrekket, og til bruk som klubbhus generelt. Det er derfor svært gledelig at vinteren er kommet slik at huset nå blir tatt i bruk. Et lite skår i gleden er selvfølgelig at man ikke kan åpne huset til ordinært bruk som varmestue enn så lenge, men kiosken og toalettet vil selvfølgelig være åpen for de besøkende.

 

Inne i den nye varmestua vil det kun være kiosken og toalettene som vil være åpne for bruk i henhold til å ivareta et godt smittevern.

 

En midlertidig løsning

Den gamle Skihytta ble tømt for alt inventar november 2019, og en midlertidig løsning for styring av heisen var å flytte en liten kiosk fra Ottisbanen over til skitrekket. Dette muliggjorde at klubben fikk til å tilby åtte dager drift i skitrekket i perioden 29. februar-8. mars 2020. Det var totalt 300 besøkende kjørere på de dagene. I gjennomsnitt har det i perioden 2016-2020 vært 46 skikjørere pr driftsdag, med totalt ca 4500 skikjørere innom trekket i samme periode. Det er i hovedsak barn i alderen 5 til 12 år som bor i nærområdet til skitrekket som benytter dette tilbudet. Her er det mange barn som har lært seg å stå på slalomski!

 

Mandag kveld var det noen få heldige som fikk testkjørt både heis og løyper i skitrekket. Her er Sofia iferd med å stige på heisen for en ny tur.

 

Morsomt for barna, og hyggelig for de voksne

Halvor Bunkholt fungerer som leder i skigruppa og har vært aktiv i skitrekket i noen år. Han har ledet arbeidet med prosjektering og bygging av den nye hytta, men har samarbeidet med en utrolig dedikert og engasjert gjeng. Han forteller at det er mange som bidrar, men at det er alltid plass til flere som ønsker å ta del i det flotte fellesskapet de har etablert. Her drar alle i samme retning for et felles mål, nemlig å legge best mulig til rette slik at barn og unge i nærmiljøet kan nyte godt av et slikt unikt tilbud.

– Det som er så fint er at både skolen og idrettslaget er såpass små at det er lett å bli kjent med hverandre på tvers av disse arenaene, forteller han.

 – Så skulle noen ha lyst til å stille opp som kioskvakt eller bidra på andre måter så er de hjertelig velkommen, her er det ikke bare morsomt for barna men også svært hyggelig for de voksne å være.

 

En siste finish i bakken dagen før dagen i flotte vinterforhold.

 

Bortover og nedover

Det er ikke bare nedover det er mulig å kjøre på ski i forbindelse med trekket i Vestlia. I lysløypa som går fra bunnen av skitrekket og hele veien til den øverste blokka i Othilienborg Borettslag er det anlagt langrennsløype. Denne var nypreparert da vi var på besøk mandag kveld, så her skal det være meget gode forhold også for «bortoverski».

 

Kart over den oppkjørte langrennsløypa som strekker seg fra Vestlia via Popcornskogen og til Othilienborg.

 

Sesongåpning

Tirsdag er det duket for sesongåpning i Steinan Skitrekk, og det er med glede at heisen skal åpnes på ordinært vis igjen. Det som ikke er helt ordinært er at samfunnet står midt i en pandemi, noe som fører til at alle må ta ekstra hensyn med tanke på de smitteverntiltak som er gjeldende. Besøkende som ikke er i samme kohort blir derfor oppfordret til å holde en stavlengdes avstand til andre, og selvfølgelig følge de øvrige smittevernbestemmelsene.

Skitrekket vil holde ordinære åpningstider, og disse kan man finne på skitrekkets Facebook-side eller på Othilienborg Idrettslags hjemmesider.

 

Klikk her for priser og åpningstider!