Historisk avansement i cupen

Det ble på mange måter en historisk kveld for Nardo Fotballklubb ved M.U.S. Stadion Sandskogan onsdag da de slo Arendal i tredje runde av NM i fotball.

Med tomålsledelse etter kun åtte spilte minutter med scoringer av henholdsvis Andreas Bergo Krokbø og Sondre Laugsand, fikk hjemmelaget på for anledningen lånt arena en knallstart på kampen. Arendal reduserte ved Andreas Hellum i det 14. spilleminutt, og det sto dermed 2-1 til Nardo etter første omgang.

Dette så lenge ut til å stå seg som resultat før Arendal fikk sin utligning tre minutter på overtid ved Mads Nørby Rønn Madsen, noe som førte til ekstraomganger. Disse endte uten flere mål, og det var dermed duket for straffespark-konkurranse for å avgjøre hvem som skulle gå til den fjerde runden i cupen.

Her trakk Nardo Fotballklubb det lengste strået, og oppgjøret endte til slutt 5-3 i hjemmelagets favør. Dermed er klubben klar for 4. runde i cupen hvor de møter Eliteseriemotstand når cupen igjen rulles igang mars 2022.

Lillestrøm kommer da på besøk til et oppgradert Nissekollen, etter all sannsynlighet 12. eller 13 mars neste år.

Nardo Fotballklubb er dermed eneste trønderske lag igjen i kampen om den gjeve kongepokalen som skal deles ut til vinnerne av Norgesmesterskapet i fotball, da Rosenborg røk ut i et forsmedelig 3-1 tap mot regjerende mester Viking.

Også Ranheim fikk sin exit av cupen denne runden.

Aldri før har Nardo gått videre til den fjerde runden, så det kunne vel ikke passet bedre enn å lykkes med akkurat det i det samme året som klubben feirer 50 år.