Mini-festival på tampen av sommeren

Annonse

Denne helgen arrangeres det konserter innenfor murene på Festningen. Fredag kveld var det Nidaros Blueskompani som sto på scenen foran publikummet som trosset værmeldingen, til ære for musikken. Lørdag er det jazz på dagtid, og morroa fortsetter utover kvelden før det hele avsluttes på søndag.

Fredagen var satt av i bluesens tegn da de rutinerte menn i Nidaros Blueskompani entret scenen. Publikum visste hva de kom for, og fikk virkelig valuta for pengene. Bandet består av Geir Engen Hansen på vokal, Hans Jørgen Gerhardsen spiller gitar, på bass er Morten Eggen på plass, pianoet trakteres av Karsten Skarphol og Arne Skognes spiller trommer. De leverte en meget god konsert foran et både lydhørt og engasjert publikum, selv om været tidvis ikke var like tørt som vitsene fra scenen.

Nidaros Blueskompani leverte en meget god konsert på Festningen fredag kveld.

 

Lørdagsjazz og funk

Lørdag klokken to arrangeres det LørdagsJazz på indre festning, og på kveldstid blir det tid for funk og pop når Det Norske Grooveselskab som består av vokalisten og gitaristen Karin Baadsvik fra Nea & The Regulars, Tore Aslaksen på trommer og Odd Ragnar Hårsaker på bass entrer scenen. Søndag avsluttes mini-festivalen med duoen Are Hembre og Trond Hustad.

Ny arena

Den delen av området på indre festning som mini-festivalen arrangeres på er en ny arena for slike arrangementer. Med sin naturlige avgrensning til det øvrige publikumsarealet ved Festningen fungerte dette overraskende bra, og med Trondheim som bakteppe så kan man bare drømme om hvilken opplevelse dette er med sol og skyfri himmel. Odin Johansen og Trond Hillestad i Mojo Event virket godt fornøyde med å kunne gjennomføre dette på tampen av sommeren på tross av både restriksjoner og vær. De håper selvfølgelig at publikum kjenner sin besøkelsestid både lørdag og søndag.

 

 

God stemning

Det ble et publikumsoppmøte man skal si seg fornøyd med på en slik kveld, og med en slik værmelding. De som møtte opp fikk ihvertfall oppleve den gode stemningen og ikke minst den godt leverte musikken fra gutta i Nidaros Blueskompani. Så får man bare på arrangørens vegne håpe at værgudene sender styrtregnet i en annen retning hva angår både lørdagen og søndagen.