Sommerspill i nærmiljøet

Annonse

Jan Magne Førde fra The Brass Brothers ledet konsertens avslutningsnummer hvor alle musikantene spilte sammen.

I strålende vær ble ukens Sommerspill 2020 i regi av bydelens skolekorps avsluttet med felleskonsert i Nissekollen fredag. Mange unge musikanter fra både Nardo, Nidarvoll, Steindal og Utleira har denne uken deltatt  på instruksjon i instrumentgrupper og samspill i aldersinndelte grupper på skolene i nærmiljøet. Med stor spilleglede ble resultatet av de siste dagers samarbeidsprosjekt fremført til stor glede for et takknemlig publikum.

Instruksjon og samspill

Sommerspill er et konsept i regi av Norges Musikkorps Forbund som tidligere i sommer oppfordret korps til å arrangere en pangstart på korpsenes høstsesong med fokus på samspill, gjerne som samarbeid mellom korps fra samme nærområder. Denne oppfordringen tok bydelens skolemusikkorps på alvor og har denne uken arrangert dette som et samarbeid mellom fire ulike korps, som har funnet sted på henholdsvis Nidarvoll, Sunnland og Nardo Skole. Korpsene har vært inndelt i tre ulike grupper basert på alder.

 

 

Profesjonell bistand

Et stort apparat bestående av dyktige korpsledere, foreldre, instruktører og frivillige har vært i drift gjennom uken for å gjennomføre dette flotte tiltaket for at barn og unge har kunnet utøve sin musikkglede og å føle det flotte fellesskapet som blir skapt på tvers av korpsene. En av de mer rutinerte involverte er ikke ukjente Jan Magne Førde fra The Brass Brothers. Han har arbeidet som profesjonell musiker og komponist i snart førti år og har reist verden rundt for å utøve det universelle språket som musikk er. Han ledet korpsene ved konsertens avslutningsnumre med egenkomponert musikk. Her deltok alle de ulike aldersinndelte gruppene på imponerende vis.

 

Den eminente musikeren og komponisten Jan Magne Førde.

Ildsjel og fagmann

Leder av Nardo Skolekorps Karsten Selseth Landrø var mannen som loset publikum gjennom konserten. Han jobber til daglig som rektor ved Stjørdal Kulturskole.

Leder i Nardo Skolekorps Karsten Selseth Landrø.

 

En fin avslutning på sommerferien

Med dagens koronasituasjon har det ikke blitt arrangert korps-stevner eller andre lignende høydepunkter for korpsmusikanter gjennom sommeren. Alle barna vi snakket med på avslutningen av Sommerspill på Nardo 2020 virket svært fornøyd med dette tiltaket den siste uken av skoleferien, så kan man bare håpe at den fine tendensen i bydelen med stor rekruttering av nye medlemmer i de ulike skolekorpsene fortsetter slik den har gjort de siste årene. For det er ingen tvil om at deltakerne som vi møtte før og etter konserten synes det er gøy å spille i korps!