Sesongåpning i lokalt kunsthus

Annonse

Rigmor Winther ved Atelier Rafaela i Kunstens Hus på Nardo håper flere fra lokalmiljøet kommer på besøk denne sesongen.

I en bydel med stort mangfold har Nardo også et eget Kunstens Hus. Et av tilbudene her er Atelier Rafaela som drives av Rigmor Winther. I starten av august åpner hun sin utstilling for sesongen, og hun håper mange tar turen innom galleriet for å oppleve hennes intuitive kunst eller for å delta på et av hennes malekurs.

Kunstens Hus

I sokkeletasjen av Nardoveien 2 finner man Kunstens Hus som består av både Atelier Rafaela og konseptet Tramp og Klapp som er et interkulturelt tilbud for barn og voksne innen sang og musikk. Rigmor Winther ved atelieret holder åpent galleri på onsdager i tillegg til at hun avholder kurs innen både intuitiv maling og Vedic Art.

Kunstens Hus holder til i Nardoveien 2 med fasade ut mot Torbjørn Bratts veg og adkomst fra baksiden.

Skaperglede og skaperkraft

Atelier Rafaela arrangerer basert på interresse fortløpende kurs i intuitiv maling. Kursene er i utgangspunktet for de som ikke har malt før, men også for de som ikke har hatt fokus på intuitiv maling. Kursenes hovedformål er å komme i kontakt med den utømmelige og kreative kilden som bor i oss alle, og å finne igjen vår skaperglede og skaperkraft. Her bruker man null energi på hva man skal male, det er motivet selv som skal komme til deg, ifølge Winther.

– Det er aldri for sent å begynne å male, og alle kan lære det, forteller hun.

 

Utfordring å skape kjennskap

I over et år har de store skiltene som forteller at her har Kunstens Hus tilhold vært godt synlige for folk, men Winther forteller at det er vanskelig å skape kjennskap og å markedsføre seg i nærmiljøet som generer gode besøkstall. Med den berømte «dørstokkmila» mange har iboende og fraværende omtale i de kommersielle medier tar det lang tid å etablere seg på et nytt sted. Når hun reiser ut til folket for å holde separatutstillinger opplever hun stor interresse og gode besøkstall. Det er noe hun også ønsker seg i sitt eget galleri, og er opptatt av å formidle at her er alle velkommen til utstilling hver onsdag kveld mellom klokken 19 og 21.

Som å få det kastet på seg

Hun har drevet på med dette i de siste ti årene og forteller at det var litt som å få det «kastet på seg» når hun begynte å forstå at det var noe som heter intuitiv maling. Hennes oppfatning hadde til da vært at skal man male så må man skissere opp for så å fargelegge på et vis, og å ha en idè på forhånd. Dette hadde hun tidligere prøvd uten at det ga noen særlig mening, ikke synes hun resultatet ble særlig godt heller. Men når hun var så heldig at hun fikk lære disse intuitive teknikkene så åpnet det seg en helt ny verden. Her er ingenting feil, og maleriet snakker for seg selv – man behøver ikke bruke energien på motiv, for det kommer av seg selv. Etter hun begynte å bruke denne teknikken så ga det en helt annen energi og hun kjente en enorm skaperkraft.

– Jeg kjente at dette må jeg holde på med!

 

Et bilde som snakker

Etterhvert som hun kom godt igang med malingen så begynte hun å høre titlene på maleriene komme av seg selv. Disse inneholdt ord som hun fra før ikke hadde noe særlig forhold til, noe hun ikke helt skjønte. Men etterhvert føltes det mer og mer som om bildene kommuniserte dette selv. Dette utviklet seg videre til å bli hele tekster som sammen med bildene fremstår som en enhet. Alle maleriene man kan finne i galleriet har en egen tilhørende tekst, og Winther har flere ganger opplevd besøkende som har blitt så godt truffet av både bilde og tilhørende tekst at det har ført til tårer når enkelte har funnet «sitt bilde».

 

 

«Din Indre Visdoms Mester» er tittelen på dette maleriet signert Rigmor Winther.

 

«I De Godes Selskap» av Rigmor Winther.

 

Noe ekstra i august

Ved sesongåpningen av galleriet og ut hele august vil det være ekstra gunstig å kjøpe et av de store maleriene som henger på veggen hos Atelier Rafaela. I denne perioden vil man i tillegg få med et mindre innrammet maleri fra kunstnerens katalog uten ekstra kostnad.

 

 

Høstkurs

Med dagens restriksjoner i forhold til korona vil det etter all sannsynlighet være fullt mulig å gjennomføre kurs ved atelieret. Dette vil foregå etter nærmere avtale da nye kursdatoer enda ikke er publisert. Kursene som gjennomføres er da i intuitiv maling og Vedic Art. Mer informasjon om dette kan man finne på Atelier Rafaelas egen hjemmeside.

 

 

 

 

Klikk her for Atelier Rafaelas hjemmeside!