Et marsjerende vårslipp

Annonse

Søndag ettermiddag kunne korpsmusikk atter igjen høres fra gatene rundt Steindal Skole. Med vårseminar i strålende vær lå forholdene godt til rette for å marsjere gatelangs for første gang i år, vel vitende om at ikke alt blir slik det pleier når mai kommer.  Dette så likevel ikke ut til å legge noen demper på gleden for hverken de store eller små korpsentusiastene denne søndagen.

En bekreftelse på vår

Med et nydelig vårvær gjennom helgen hvor mange har benyttet tiden til å børste vinterstøvet av terasser, verandaer og sommermøbler, rydde bort snøfreseren og å stelle i hagen var det noe som bekreftet at våren er her på en tydeligere måte enn noe annet. Og det var nemlig det faktum at Steindal Skolekorps var ute på marsjøvelse i gatene rundt skolen.

 

For syvende år på rad

Vi møtte Kjartan Klingen som var instruktør ved søndagens marsjseminar for Steindal Skolekorps. Han synes dette har blitt en fin tradisjon, og har vært med som instruktør for korpset på Steindal i hele syv år. Til vanlig er Klingen dirigent og kulturskolelærer på Melhus.

– For to år siden var det sludd og snø når vi holdt på med dette her, og det var kaldt. I dag er det godt og varmt, men uansett er dette like morsomt hver gang!

Han forteller at korpsene heldigvis ikke har vært de som har vært aller hardest rammet av de restriksjonene man har måttet forholde seg til, så korpsøvinger har jo stort sett gått som planlagt. Litt frafall har det nok vært gjennom denne perioden, i likhet med mange andre aktiviteter som håndball og fotball også har hatt.

 

Rutinerte Kjartan Klingen var på plass som instruktør ved marsjseminaret for syvende året på rad.

Når vi spør om hva det kan gjøre med motivasjonen og rekrutteringen til korpsene det at man ikke får gått i det tradisjonelle barnetoget, svarer han;

– Det er ikke bra. Virkelig ikke bra!  Men vi i korpsene jobber som vanlig og forbereder oss på at det skal bli en vanlig 17. mai uansett, selv om det ikke blir noe av. Om ikke vil det bli veldig tungt å ta opp tråden igjen til neste år. Så det blir bra til slutt. Alt blir bra, er vel det man sier, avslutter Kjartan.

 

Theo syntes det var morsomt å marsjere med hele korpset for første gang.

For første gang

En av de som var med å marsjere sammen med hovedkorpset for første gang var Theo. Han syntes det var gøy, men at det også var litt vanskelig å følge med.

– Det var skikkelig gøy å marsjere med hele korpset.

Han spiller trommer, og synes det er veldig morsomt. Ikke virker det som han synes det er vanskelig heller.

– Jeg lærer ganske fort egentlig, sier han.