Seriemester etter at seriespillet ble stanset

Annonse

Et jublende Utleira Futsal etter å ha blitt tildelt medaljer og pokal etter at fjorårets tittel var sikret. (Foto: Thomas Karlsen/Karlsen Foto)

Mandag kom den offisielle bekreftelsen fra NFF om at Eliteserien i futsal stanses, og at Utleira kåres som seriemester for sesongen 2020/21.

Etter at det har vært stopp i seriespillet siden 18. januar, har antallet utsatte kamper økt og økt, og alle så etter hvert at det ble umulig å ta igjen kampene innenfor det normale sesongvinduet. Med 5 av 8 klubber i byer med pågående mutantutbrudd var heller ikke utsiktene for å få unna mange kamper i løpet av den nærmeste tiden stor. Mulighetene for at sesongen skulle dra ut mot sommeren, i kombinasjon med de inngripende restriksjonene toppidrettsprotokollen har på dagliglivet til den enkelte spiller gjorde at NFF og klubbene diskuterte en mulig sesongslutt forrige helg. Et stort flertall av klubbene sa seg enige i at det mest fornuftige var å si seg fornøyd med å ha kommet så langt, men at det var på tide å innse at nok var nok.

Avgjøre selv

 – Vi skulle selvfølgelig likt å avgjøre selv ute på banen etter en meget god sesong som har gitt 21 poeng etter 6-3-0 på 9 av de 14 kampene som skal spilles, men samtidig er vi stolte av å ha vært med på å ta en ansvarlig og god beslutning i en krevende situasjon. For vår del handler det nå om å gjøre oss best mulig rustet til det som forhåpentligvis blir en normal sesong i 2021/22, med Champions League i august, skriver Utleira Futsal i sosiale medier.

Forbundets uttalelse

I en melding fra Norges Fotballforbund mandag står det følgende om innstillingen av futsalserien;

Eliteserien i futsal blir innstilt og Utleira blir stående som seriemester 2020/21-sesongen. Det besluttet NFF på forrige styremøte, i samråd med serieforeningen for futsal og klubbene. Serien har hatt pause siden 18. januar, og med tanke på utviklingen av smittesituasjonen i samfunnet har man valgt å avslutte.

– Selv om vi har lyktes svært godt med å unngå smittetilfeller og fulgt strenge smittevernprotokoller siden treningsoppstart i midten av september, så har vi kommet til at vi er best tjent med å avslutte sesongen. Dette gjør vi både for å unngå til å bidra til økt smittetrykk i befolkningen og for å avlaste nøkkelpersonell i små futsalklubbmiljøer. Vi ønsker å takke klubbene, spillerne, dommere, de medisinske apparatene og alle involverte rundt Eliteserien for den fantastiske jobben som har blitt gjort for å gjennomføre sesongen frem til nå, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Med fremadrettet blikk

– Det er trist at vi ikke får fullført sesongen, men det er mange hensyn å ta i en krevende tid. Vi har vist oss tillitten vi fikk fra helsemyndighetene verdig. Først gjennom en solid gjennomføring av sesongen med strengt smittevern, og nå gjennom en avlysning når forutsetningene har endret seg. Nå retter vi øynene mot neste sesong og det store løftet et samlet futsalmiljø skal i gang med, avslutter Svendsen.

 

 

Les også denne – «Karantene etter besøk i hallen»