Møter Arendal i serieåpningen

Annonse

Hovedtrener for Nardos A-lag herrer Stig Kammen er glad for at første kamp i årets seriespill blir i Nissekollen.

Snart er ventetiden over, og avviklingen av årets PostNord-liga sparkes i gang om ikke lenge. Nardo FKs A-lag for herrer tar imot Arendal på kunstgresset i Nissekollen i åpningskampen, det er noe trener Stig Kammen sier seg godt fornøyd med.

Tøff motstander

Årets første hjemmekamp i Nissekollen spilles søndag 12. juli og motstander er Arendal, et lag som ifølge A-lagets hovedtrener Stig Kammen utmerker seg som et sterkt og godt lag. For Nardo vil det være gunstig økonomisk å slippe utgiftene ved å reise hele veien til Arendal, og det vil bli fint å få matchet seg mot en motstander som er et av de antatt sterke lagene og en potensiell opprykkskandidat fra avdelingen. Kammen uttaler at det skal bli godt å endelig komme igang igjen med ordentlig fotball etter en lang periode med pasningsøvelser, så nå er det viktig å få trent skikkelig og å få forberedt seg godt til å spille en tellende fotballkamp igjen.

«Hyggelig gjennomtrekk»

For Nardo FK har det dessverre alltid vært en utfordring at det har vært stor gjennomtrekk av spillere, men før årets sesong betegner Stig dette som «en hyggelig gjennomtrekk» med tanke på at hele seks av spillerne har beveget seg oppover i divisjonssystemet. Utfordringen er jo selvfølgelig at disse må erstattes, og det er ikke bare enkelt å finne spillere med slike gode kvaliteter overalt. Han forteller at det begynner å ligne at laget er satt, men klubben er nok ikke helt ferdig på overgangsmarkedet enda. Viktige tilskudd før årets sesong er jo selvfølgelig rutinerte spillere som Robert Stene som har mye å tilføre spillergruppa med den ballasten han har med seg fra spill i blant annet OBOS-ligaen og Eliteserien. Selv om det er en spiller som begynner å «dra på årene» er han topp motivert, kroppen spiller på lag og han virker på en måte revitalisert. En av de andre enorme tilvekstene er Kim Riksvold som også etter all sannsynlighet er i gang med full trening igjen straks. For et så ungt lag som Nardo er så betyr det mye å ha med spillere som har vært med på dette før som kan gå foran både i treningsarbeidet og i garderoben.

Kontinuitet

Med mange gode spillere som fortsatt er i spillergruppa klarer de likevel å opprettholde en kontinuitet. Nardogutten Jarl Magnus Knudsen er med, Henrik Bakke spiller fortsatt for Nardo, Søfteland er med fra i fjor og Sander Nordeide er tilbake 100 prosent, for å nevne noen. Så  lenge stallen holder seg sykdom- og skadefri så mener A-lagstreneren at de har en svært slagkraftig 11`er.

– Laget er godt trent og godt fysisk rustet, så vi er forsiktige optimister. Vi tror nok det blir en kamp for å overleve, slik som de fleste som regel sier om oss fra Nardo. Med tretten serierunder foran oss så må vi ta kamp for kamp – spille tretten cupfinaler som vi har som mål å vinne som mange som mulig av! Klarer vi det så kan det jo bli riktig så hyggelig! Etter de tretten kampene kommer det uansett et sluttspill med flere kamper å spille og mer moro – så vi må stå på hele veien inn, avslutter Kammen.